Topçu’dan üniversiteli gençlere tavsiyeler

Güncelleme Tarihi:

Topçu’dan üniversiteli gençlere tavsiyeler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2020 21:32

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu Ankara’da üniversite öğrencilerinin kaldığı bir eve konuk oldu. Ankara Üniversitesi Öğrenci Konseyi Onursal Başkanı Onur Alp Halaçlı ve Konsey Üyelerinin davetini kırmayan Başdanışman Topçu öğrencileri evlerinde ziyaret ederek çaylarını içti, onlarla sohbet etti.

Haberin Devamı

Öğrencilerle kendi yaşadığı tecrübelerini paylaşan ve gençlere tavsiyelerde bulunan Topçu, kendisinin 12 Eylül ve 28 Şubat darbeleri ile mağdur edilmiş biri olduğunu söyleyerek, “Sizlere tavsiyem vatan, millet ve devlet meselelerine duyarlı olun. Hangi işi yapıyorsanız o işin en iyisi olun. Ailenize çok kıymet verin. Çocuklarınızı ‘geniş aile’ de büyütmeyi hedefleyin. Siyasete uzak durmayın. Tartışma ortamlarını kayıp etmeyin. Saygının, sevginin, hoşgörünün, sabrın, aklın ve dilin yerini, nefrete, ideolojik körlüğe, sıkılı yumruklara bırakmayın” dedi. Gençlere Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, “Sizlere, herkese karşı muhabbetinizi en az hayalleriniz, kariyer hedefleriniz kadar geniş tutmanızı tavsiye ediyorum. Önüne çıkan güçlükleri önce parçala, daha sonra ayrı ayrı yenmeye çalış. Sabırsızlanma, yol al fakat acele etme. Öğrendiklerinizi arkadaşlarınla müzakere, hatta münakaşa et ki zekan gelişsin. Kimsenin yüzüne söyleyemeyeceğini arkasından söyleme” şeklindeki nasihatlerini de hatırlatarak “Cumhurbaşkanımızın bu veciz sözlerini de aklınıza kazımanızı tavsiye ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Üniversitesi Öğrenci Konseyi Onursal Başkanı Onur Alp Halaçlı da şunları söyledi: “Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Sayın Yalçın Topçu’yu öğrenci evimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk, genç nesile verdiği önem, ayırdığı vakit için kendilerine teşekkür ediyorum. Sayın Bakanımızın, Ankara Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığım döneminden itibaren fikren ve direkt olarak bizlere vermiş olduğu destekler ve her fırsatta göstermiş olduğu kadirşinaslık sayesinde devletimizle aynı masanın etrafında oturma fırsatına sahip oluyoruz. Bu da biz gençlerin yapacağı işler konusunda ayağının yere daha sağlam basmasına, daha özgüvenli hareket etmemize vesile oluyor. Bu vesileyle kendilerine tekrardan teşekkür ediyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!