TOKİ bin 34 kişiyi yeni konutlarına kavuşturdu

Güncelleme Tarihi:

TOKİ bin 34 kişiyi yeni konutlarına kavuşturdu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2011 00:00

Ankara-Mamak 2. Etap’ta TOKİ tarafından yapımı gerçekleştirilen alt gelir grubu kapsamındaki bin 34 konutun, konut alma hakkı ve konut belirleme kuraları çekildi. Atatürk Spor Salonu’nda yapılan kura çekimine TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel de katıldı.

TOKİ Başkanı Haluk Karabel, burada yaptığı konuşmada, Ankara-Mamak 2. Etap Alt Gelir Grubu Projesi’nden toplam 4 bin 22 konuttan bin 176’sının kurasının daha önce çekildiğini anımsatarak, bugün ise ortalama yüzde 60 seviyelerinde tamamlanmış olan bin 34 adet sosyal nitelikteki konutun kurasının çekileceğini söyledi. Bugünkü kura çekilişi ile 11 bin 575 başvuru arasından, toplam bin 34 konutun sahiplerini bulacağını ve hak sahipleri ile 19 Aralık 2011-20 Ocak 2012 arasında sözleşme imzalayacaklarını ifade eden Karabel, konutların, imza tarihi itibariyle 30 ay içerisinde teslim edileceğini bildirdi.

Karabel, 64-84 metrekare büyüklüklerinde inşa edilecek konutların satışında alınacak yaklaşık 4 bin lira peşinatın yarısının sözleşme imzalanırken, kalan yarısının ise sözleşme imzalandıktan 3 ay sonra ödeneceğini belirterek, şöyle konuştu:

Dar gelirli için kalıcı çözüm

“Başlangıç taksitleri 216-375 lira arasında değişecek. Konutların ödemesi 180 ayda sona erecek. Taksit ödemeleri, konutların teslim tarihini takip eden ay başlayacak. TOKİ olarak bu projelerle amacımız, piyasa koşullarında konut sahibi olamayan dar gelirli vatandaşlarımızın barınma sorunu için kalıcı ve sürekli bir çözüm oluşturmaktır. Bu amaçla, idaremizce geliştirilen bu finansman modeli ile ihtiyaç sahiplerinin gelir ve tasarruflarına uygun koşullarda uzun vadede ödeme planları yapılmaktadır.” Karabel, TOKİ’nin, stadyum projelerine de değindi. TOKİ Başkanı, 2023 yılı sonuna kadar 500 bin konut daha üretmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi. Karabel, konuşmasının ardından 2 şehit ailesi ve 7 gazi yakınının kurasını kendisi çekti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!