Tohumdan filizlenen başarı

Güncelleme Tarihi:

Tohumdan filizlenen başarı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2023 15:14

Ankara’da, hobi olarak başladıkları bitki üretimini ilerleten Ayhan ve Yasemin Birgören çifti, şimdilerde Yaşamkent’te ‘Tohumevi’ adını verdikleri 500 metrekarelik serada; binlerce tohum, fide ve bitkiyi Türkiye’nin farklı illeriyle buluşturuyor.

Haberin Devamı

Yakın zamanda fide ve bitki kalitesiyle ‘En İyi Çiçek Markası’ ödülünü almaya hak kazandıklarını belirten Ayhan Birgören, tohumdan filizlenen yolculuklarını ise şöyle anlatıyor:

Tohumdan filizlenen başarı


500 METREKARELİK SERADA ÜRETİM

“Tohum, fide ve bitki üretimi ve teminine girme fikri ilk olarak eşim Yasemin Birgören’den çıktı. Kendisi evvela, 2020 yılında 5-10 tane tohum çeşidiyle sosyal medya üzerinden satış yapmaya başladı, daha sonra bir web sitesi kurdu. Hem satışa sunduğumuz tohum ve bitkilerin kalitesi hem de bu işe duyduğumuz ilgiden ötürü işi büyütme kararı aldık ve bir satış ofisi oluşturduk. Şimdilerde Yaşamkent-Konutkent Mahallesi’nde bir buçuk dönüm üzerinde 500 metrekarelik bir seramız var. Seramızda tüm Türkiye’nin ihtiyacını karşılayacak düzeyde yüzlerce çeşit tohum, fide, fidan ve ağaç çeşitlerimiz bulunmakta. Bu işi severek yapıyoruz, yakın zamanda Boğaziçi Üniversitesi’nden Çevre Ödülü ve Altın Yonca Ödülü’nün sahibi olduk.”

Haberin Devamı

Tohumdan filizlenen başarı


MAYIS AYINDA NE EKİLİR?

Ankara’da fide ve bitki ekim zamanının genellikle mayıs ayı gibi başladığını belirten Ayhan Birgören, balkonlarını veya bahçelerini renklendirmek isteyenlere ise şu önerilerde bulundu: “Mayıs ayında bitki olarak menekşe, papatya, gazanya, şakayık, sardunya, ve ortancaların ekimi gerçekleştirilebilir. Meyve-sebze fidesi olarak da bu ay, domates, biber, salatalık ve patlıcan toprakla buluşturulabilir. Tohumları ekmek için ise en uygun zaman şubat ayı. Şubat ayında tohumlar pet bardaklarda filizlendirilip bu aylarda da saksıya ekimi gerçekleştirilebilir.”

Tohumdan filizlenen başarı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!