Tiyatro kostümlü Anıtkabir ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Tiyatro kostümlü Anıtkabir ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2012 00:00

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi Başkent Tiyatroları’nın beğenilen tiyatro oyunu Şüheda’nın oyunca kadrosu kostümleriyle Anıtkabir’i ziyaret ederek, Ata’nın huzuruna çıktılar.

Haberin Devamı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü’ne özel yaptıkları gösterimin ardından Anıtkabir’i ziyaret eden ekip o dönemi simgeleyen “asker, hemşire, mermi taşıyan erkek, Anadolu kadını” kostümleri ve makyajlarıyla destanın  yazıldığı günlerin ruhunu Anıtkabir’e taşıdı.  Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tahir İkiler Başkent Tiyatrosu’nun dünya sahnesinin baş aktörleri tarafından tarihin en dengesiz savaşını, gururuyla, acısıyla seyircilere aktarmayı temel vazife olarak gördüğünü dile getirdi.

Yaşlıları unutmadılar

YAŞLILAR Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kırıkkale de Günışığı Yaşlı Hizmet Merkezi’nde bir program düzenlendi. Etkinliğe Kırıkkale Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Basri Keskin ve vatandaşlar katıldı. Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, “Sizi yaşlı olarak değil, tecrübeli değerli büyüklerimiz olarak görüyorum. Sizlerin emeği bizlerin üzerinde çoktur. Bu yüzden sizin değeriniz her zaman bilinmelidir ” dedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kırıkkale İl Müdürü Serbihan Eren de müdürlük olarak hizmet alanları içerisinde yaşlıları refaha ulaştırmak olduğunu belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!