TİM tatbikatta

Güncelleme Tarihi:

TİM tatbikatta
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2022 14:36

Ankara İtfaiyesi bünyesindeki 200 kişilik Arama Kurtarma Timi, kimyasal, biyolojik, radyasyon ve nükleer(KBRN) ile yüksek açı arama kurtarma olaylarına müdahale konularında hem teorik hem de pratik eğitim alarak saha tatbikatı gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Arama Kurtarma Timi, Çubuk-1 Barajı Rekreasyon Alanı’nın baraj bendindeki tatbikatta halat ve düğüm, iple iniş ve tırmanma teknikleri, sedye bağlama yöntemleri, halat germe ve halat üzerinde ilerleme, makara sistemleri ile sedye taşıma teknikleri konularında edindikleri bilgi ve becerilerini daha da pekiştirdi. Tim, 25 metre yükseklikte kurulan dikey halatlar aracılığıyla yüksek yerlerde mahsur kalan her canlıyı kurtarmak için uygulamalı saha eğitimi ile yatay hat kurularak yaralıyı sedye yardımıyla güvenli bölgeye taşıma çalışması gerçekleştirdi.

TİM tatbikatta


NÜKLEER DURUMA MÜDAHALE

Saha tatbikatının ikinci aşamasında senaryo gereği bir itfaiyeci KBRN (nükleer durum) olayına maruz kaldı. Ekiplerce bulunarak tüm vücuduna yıkama sıvısı püskürtülerek arındırılan itfaiyeci, acil durum ekiplerine teslim edildi. KBRN olaylarında kullanılan kişisel koruyucu ekipmanlarının standartları, saha ve olay yerinde yapılması gerekenlerin teorik ve uygulamalı olarak anlatıldığı tatbikatta arama kurtarma ekiplerine tehdit içeren olayların gerçekleşmesi halinde yapılması ve yapılmaması gerekenler uygulamalı gösterildi.

MALZEMELER İLK KEZ KULLANILDI

Ankara İtfaiyesi Arama Kurtarma Timi Ekip Amiri Hüseyin Gürçay, “Her yıl düzenli olarak belirli periyotlarla KBRN yüksek açı ve yataydan kurtarma tatbikatları gerçekleştiriyoruz. Bu tatbikatta tamamen yenilenen arama kurtarma malzemelerimizi ilk kez kullanarak deneyim yaşadık. Şu anda araç, malzeme, tesisat ve personel olarak yurt içinde ve özellikle Ankara’da oluşabilecek tüm doğal afetlere müdahaleye hazır bir şekilde 7/24 nöbet esnasında göre çalışmaktayız” diye konuştu. Tatbikatı izleyen Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Baki Kerimoğlu, “İnşallah başımıza gelmez ama ileride doğacak her türlü sıkıntıya, felakete karşı itfaiye teşkilatımız hazırdır, güçlüdür” dedi.

TİM tatbikatta

Ankara İtfaiyesi Arama Kurtarma Timi’nde 200 eğitimli personel, 10 dalgıç ve 4 adet K9 arama kurtarma köpeği bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!