Güncelleme Tarihi:
Mamak’ın kendine özgü lezzetlerinden olan ‘ravak yoğurdu ve ekşi maya ekmeği’, Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan (TÜRKPATENT), ‘Coğrafi İşaret Tescil Belgesi’ aldı. Mamak Belediyesi Kadın Kooperatifi (MAKKOP) girişimi ile tescillenen ve tarihi geçmişe sahip Kutludüğün’e has ekşi maya ekmeği ve ravak yoğurdu, ilçenin kendi yöresel lezzetlerini tanıtması adına çok önemli bir katma değer sağlayacak.
Tarihi süreci 600 yıl kadar eskilere dayanan ekşi maya ile yapılan ekmek, lezzeti kadar katkısız oluşu ile bağışıklığa da destek oluyor. Uygun şartlarda raf ömrü 10 gün olan ekşi maya ekmeği, Mamak Musiki Muallim Mektebi’nde bulunan MAKKOP mağazasında satışa sunuluyor.
Yalnızca sütün yağından elde edilerek yapılan ravak yoğurdu, yüksek besin değerine sahip. Eski dilde ‘sütün kaymağı’ anlamına gelen yoğurdu üretmek ise ayrı bir meziyet istiyor. 10 litre sütten sadece bir kilo olarak elde edilebilen bu özel lezzet nesilden nesile aktarılmaya devam ediyor.