Termometrede 35 ama onlarda 60

Güncelleme Tarihi:

Termometrede 35 ama onlarda 60
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2013 00:00

Güneş altında çalışmak zorunda olanlar, Ankara’da 35 dereceye varan hava sıcaklıklarını daha fazla hissediyor. Demirci ustaları, demirin sıcaklığının 60 dereceye kadar çıktığını belirtirken, çiftçiler de “güneş çarpması”yla baş etmeye çalışıyor. Çocuklar ise, serinlemek için süs havuzlarına giriyor.

Haberin Devamı

Ankara’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar en çok doğrudan güneş altında çalışan işçileri etkiliyor. İnşaat ustasından çiftçiye, taksiciden dolmuşçuya kadar pek çok meslek sahibi, işlerinin zorluğundan dert yanıyor.
Sıcak havalardan en çok etkilenen meslek gruplarından birisi olan inşaat işçileri, günün en sıcak saatlerinde çalışmak zorunda kalıyor. İnşaatta demirci ustası olarak çalışan Mustafa Bozkır, hava sıcaklığının 35 derece olduğu zamanlarda demir sıcaklığının 60 dereceye ulaştığını söyledi.

ÇİFTÇİYİ GÜNEŞ ÇARPIYOR

Sıcak havalardan en çok etkilenen mesleklerden olan çiftçililer, de şunları söyledi:
“Yaz aylarında ekim yapmak bizi çok olumsuz etkiliyor. Traktör gölgesi olmasa biteriz” ifadelerini kullandı. Akşam gölgesi çökene kadar rahat etmediklerini dile getiren Feridun Koç, “Saatlerce güneşin altında çalışıyoruz. Sadece yemek molası verdiğimizde traktörün gölgesine sığınabiliyoruz. Güneşin ışınlarından kaçma şansımız olmadığı için çok defa güneş çarpması yaşıyoruz.”

Haberin Devamı

VARDİYALI ÇALIŞIYORLAR

Başkent kent içi toplu taşımayı sağlayan dolmuşçular, taksiciler, otobüsçüler de sıcak havadan ve sıkışık trafiğin yarattığı ekstra sıcaktan şikayet ediyor. Dolmuş şoförü Hakan Doguz, “Sıcak havalara bir de asfalt ve motor sıcakları eklenince çok zor durumda kalıyoruz” dedi. Taksici esnafı da yol çalışmaları, trafik yoğunluğu ve sıcak havalardan şikayet ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!