Güncelleme Tarihi:
Ankaralılar kış aylarında özellikle de pandemi sürecinde en çok C vitamini deposu meyve ve sebzelere yöneldi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali verilerine göre kasım, aralık, ocak ve şubat aylarında en çok satılan meyve 24 bin ton ile mandalina oldu. Mandalinayı meyve kategorisinde 21 bin 953 ton ile portakal izledi. Kış meyvelerinin başında gelen muz 12 bin 823 ton ise üçüncü sırada yer alırken, Başkentliler 10 bin ton da elma tüketti.
DOMATESTE TÜKETİM 21 BİN TONU GEÇTİ
Ankaralıların aynı tarih aralığında en çok tercih ettiği sebzelerin başında 21 bin 409 ton ile domates geldi. Domatesi 16 bin ton ile patates, 11 bin ton ile de limon izlerken havuç da 10 bin tonun üzerinde tüketildi.
Son dört ayda kentte tüketilen meyve ve sebze miktarları şu şekilde gerçekleşti:
-Portakal: 21 bin 953 ton
-Muz:12 bin 823 ton
-Elma: 10 bin 603 ton
-Armut:4 bin 302 ton
-Nar: 3 bin 913 ton
-Ayva: 3 bin 299 ton
-Greyfurt: Bin 130 ton
SEBZE
-Domates: 21 bin 409 ton
-Patates: 16 bin 148 ton
-Limon: 11 bin 401 ton
-Havuç: 10 bin 676 ton
-Soğan (kuru): 9 bin 34 ton
-Karnabahar: 7 bin 702 ton
-Salatalık: 7 bin 319 ton
-Beyaz lahana: 5 bin 875 ton
-Ispanak: 5 bin 3 ton
-Pırasa: 4 bin 360 ton
-Turp: 4 bin 349 ton
-Biber (sivri): 3 bin 591 ton