Tepelerde farklı rüzgârlar esiyor

Güncelleme Tarihi:

Tepelerde farklı rüzgârlar esiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2021 15:28

Beştepe’nin ortaklarından Ankaragücü’nde liderliğe yükselmenin mutluluğu ve gururu hakim. Gençlerbirliği’nde ise hüzün var. Aktepe sırtlarında ise derbiyi kazanan Keçiörengücü, ateş çemberinden çıkma adına önemli bir adım atmanın coşkusu içinde.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’in 12. haftası, Ankara’da iki önemli maça sahne oldu. Eryaman Stadı’nda, sıralamanın ilk iki basamağında duran Bereket Sigorta Ümraniyespor ile MKE Ankaragücü karşılaşırken, kazanan 3-0’lık skorla başkent ekibi oldu ve bu sonucun ardından liderlik el değiştirdi. Sarı-lacivertli camiada, liderliğe yükselmenin gururu ve mutluluğu hakim.
Aktepe Stadı’nda ise Ankara Keçiörengücü ile Gençlerbirliği, başkent derbisinde kozlarını paylaştı. Keçiörengücü, ev sahibi olmanın avantajını değerlendirip müsabakadan 2-0 galip ayrıldı. Mor-beyazlılar, bu galibiyetin ardından ateş çemberinden çıkma adına önemli bir adım atmanın coşkusu içinde. Kırmızı-siyahlı cephede ise üst üste gelen ikinci yenilginin hüznü var.
2022 Dünya Kupası Grup elemeleri nedeniyle liglere bu hafta da ara verilecek. 13. haftada, Adanaspor-Ankaragücü, Gençlerbirliği-Tuzlaspor ve Altaş Denizlispor-Ankara Keçiörengücü karşılaşmaları oynanacak.

TAKIM İLE TARAFTAR BÜTÜNLÜK SAĞLADI

Ankaragücü Kulüp Başkanı Faruk Koca, 3-0 kazanılan Bereket Sigorta Ümraniyespor maçıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, ligin en iyi takımlarından birine karşı oynadıklarını belirtip, şunları söyledi:
“Bizim de galibiyete ihtiyacımız vardı. Futbolcumuz ve teknik ekibimizi kutluyorum. Hepsinden önemlisi taraftarımızı canı-gönülden kutluyorum. Tüm coşkularıyla takımın yanındaydılar ve itici güç oldular. Saha içindeki oyuncularımızın üzerinden stresi alarak galibiyetteki en önemli etken oldular. Öncelikle taraftarımızı tebrik ediyorum. Oyun olarak eksiklerimiz olabilir ama 3 puan önemliydi. İyi bir kadromuz var. Lig başladığında sakatlık ve covidten dolayı geç katılımlar oldu. Bunun eksikliğini hala hissediyoruz. Kadromuz geniş olduğu için arkadaşlarımız bu eksiği tamamlıyor. Milli maç arasında daha iyi olacağımıza inanıyorum.
Uzun süredir salgın nedeniyle takımımız ve taraftarımız bütünleşemiyordu. Ümraniyespor maçında taraftarlarımız bütün şartları zorlayıp, stada geldi ve 90 dakika sahadaki futbolcuları destekledi. Taraftarımızın takımın en büyük itici gücünü olduğunu düşünüyorum. Futbolcu, yönetim, teknik kadro ve taraftarımız bir bütünlük arz edersek sezon sonunda hedefe ulaşırız.”

OYUN VE MÜCADELE ANLAMINDA İYİYDİK

Ankara Keçiörengücü’nün teknik direktörü Taner Taşkın, 2-0 kazandıkları Gençlerbirliği maçıyla ilgili yaptığı açıklamada, çok önemli bir galibiyet aldıklarını vurgulayıp, şunları söyledi:
“Bizim için çok kıymetli bir 3 puan oldu. Zor bir maç olacağını biliyorduk. Gayet güzel bir maç oldu. Seyir zevki yüksek bir müsabakaydı. Maçın hemen başında rakibimiz penaltı kazandı. Bu da açıkçası bizi biraz korkuttu. Kalecimiz penaltıyı kurtardı ve skor değişmedi. Bu, oyuncularımızı ayrıca motive etti. Oyunun ilk devresi dengeli geçti. İkinci devrede ise daha çok isteyen taraf bizdik. Hem oyun hem de mücadele anlamında futbolcularımız istenen oyunu ortaya koydu. Girdiğimiz pozisyonları değerlendirip 2 gol bulduk ve galip geldik. Bulunduğumuz konumundan hızla uzaklaşmak için bir galibiyet serisine ihtiyaç duyuyoruz.”

İYİ OYNADIK, YENİLGİYİ HAK ETMEDİK

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, 2-0 kaybettikleri Keçiörengücü maçının ardından yaptığı değerlendirmede, iyi oynadıkları müsabakadan mağlup ayrıldıkları için üzgün olduğunu belirtti.
Maçın hemen başında penaltı kaçırdıklarını anımsatan Diyadin, şöyle konuştu:
“90 dakika içinde, 13-14 şut attık. Oyun hakimiyeti bizde olduğu halde gerekli golü bulamadık. Üçüncü bölgede üretken olamadık. Oyuncularımızın etkisiz kalması gol yollarında sıkıntı yaşamamıza neden oldu. İkinci yarı kornerden yediğimiz gol, bizi skor olarak geri düşürdü. Sonrasında hamleler yaptık ancak gerekli ivmeyi yakalayamadık. Sonuç itibarıyla mağlubiyeti hak ettiğimizi düşünmüyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!