TEOG son değil hâlâ şans var

Güncelleme Tarihi:

TEOG son değil hâlâ şans var
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2015 01:09

TEOG sonuçlarının ardından, yerleştirildiği okuldan memnun olmayan öğrenciler için hâlâ farklı alternatifler bulunuyor. Eğitimci Fırat İlhan, “TEOG yerleştirme sonuçları bir son değil. Devlet okulları arasında geçiş için boş kalan kontenjanlar ve özel okul tercih edecek öğrenciler için devlet teşviği önemli bir avantaj sağlıyor” dedi.

Haberin Devamı

TEOG yerleştirme sonuçlarıyla kısa vadede bir eğitim dönemi kararının verilemeyeceğini, gençlerin tüm hayatlarını etkileyecek önemli bir dönemeçte olduklarını hatırlatan Özel Denge Eğitim Lisesi kurucusu Fırat İlhan, “Tüm alternatifleri değerlendirin” tavsiyesinde bulundu. İlhan, şunları söyledi:
“Okullar arası geçiş için kontenjan boşluklarının iyi takip edilmesi, istedikleri okullar için başvuruların zamanında yapılması önemli. Öğrencilerin tercih edecekleri okul, öncelikli iyi bir üniversiteye hazırlık programı veren ve dünya üniversiteleri arasında da şans kazanabilmeleri için çok iyi bir dil eğitimi veren okul olmalı.

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ

Milli Eğitim Bakanlığı, resmi bir devlet okuluna kayıtlı olup özel okula devlet teşviği alarak kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler için başvuru tarihini gelen talepler doğrultusunda 25 Ağustos’a kadar uzattı. Bakanlık, 2014 – 2015 eğitim öğretim yılında, özel okulda okuyacak 250 bin öğrenciye 2 bin 500 TL ile 3 bin 500 TL arasında destek verecek. Tabii ailelerin ekonomik durumlarına göre bu teşvikler değerlendirilecek. Elbette fırsat eşitliği açısından önemli bir teşvik. Biz bu fırsat eşitliğini bütün öğrencilerimize burs vererek sağlamaya çalışıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!