Telefonsuz köy ve mezra kalmayacak

Güncelleme Tarihi:

Telefonsuz köy ve mezra kalmayacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2010 00:00

Ulaştırma Bakanlığı, telefonu olmayan bin 43 köy ile bin 182 mezraya ve tek telefonu olan 209 köy ile 99 mezraya “Wimax” teknolojisi ile telefon ve geniş bant internet hizmeti götürecek.

Ulaştırma Bakanlığı, coğrafi koşullar nedeniyle fiber optik kablo ile sabit telefon hizmeti götürülemeyen köy ve mezralara iletişim hizmeti götürmek üzere çalışma başlattı. Köy ve mezralara kurulacak altyapının tüm masrafları, bilgi toplumunun geliştirilmesine katkı sağlamak ve bilgisayar okur-yazarlığı da dahil olmak üzere bilgi teknolojilerinin yaygınlaştırılmasını sağlamak üzere Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde kurulan “Evrensel Hizmet Fonu”ndan karşılanacak.

Türk Telekom’la anlaşma imzalanacak

Ulaştırma Bakanlığı, proje kapsamında, telefonu olmayan bin 43 köy ile bin 182 mezraya ve tek telefonu olan 209 köy ile 99 mezraya iletişim altyapısını kurması için “Evrensel Hizmet Yükümlüsü” olarak belirlediği Türk Telekom ile protokol imzalayacak. Protokole göre, Türk Telekom, toplam 2 bin 533 köye, 50 kilometre çapındaki bir alanda antenler aracılığıyla kablosuz internet erişimi sağlayan “Wimax” teknolojisi ile sabit telefon ve geniş bant internet bağlantısı kuracak. Altyapının yanı sıra, köy evlerine kurulacak anten, telefon ve modem cihazlarının masrafları da Evrensel Hizmet Fonu’ndan karşılanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!