Teleferik hattında bitmeyen bakım

Güncelleme Tarihi:

Teleferik hattında bitmeyen bakım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2017 01:00

Temmuz ayından bu yana neredeyse her ay bakıma alınan Yenimahalle-Şentepe Teleferik Hattı, bu kez de 29 Ocak-4 Şubat günleri arasında kapalı olacak.

Haberin Devamı

Yenimahalle-Şentepe Teleferik Hattı, son 7 aydır aralıklarla bakıma alınıyor. Teleferiğin, şimdi de 29 Ocak-4 Şubat günleri arasında hizmet veremeyeceğini bildiren Büyükşehir Belediyesi, dün şu açıklamayı yaptı:

“Yenimahalle-Şentepe Teleferik Hattı, 29 Ocak ile 4 Şubat günleri arasında yapılacak yıllık periyodik bakım çalışmaları nedeniyle hizmet veremeyecek. Toplu taşıma amaçlı ilk teleferik hattı olma özelliğine sahip, toplam 3 bin 200 metre uzunluğundaki hatta vatandaşların mağdur olmaması için, güzergâh üzerindeki yolcular bakım süresince, ihtiyaca göre Yenimahalle Metro İstasyonu’ndan Şentepe’ye kadar EGO otobüsleriyle taşınacak.” 29 Ocak Pazar günü saat 06.00’da başlayacak bakım çalışmalarının, 4 Şubat Cumartesi günü saat 06.00’da sona ereceği ifade edildi.

Haberin Devamı

SON 7 AY NELER OLDU

Temmuz: 14 Temmuz’da yıllık bakım ve onarım çalışması nedeniyle durdu. Yetkili İtalyan firma, 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle ekip göndermediği için çalışma 1 ay aksadı.
Ağustos: 19 Ağustos’ta başlayabilen çalışma, 31 Ağustos’a kadar sürdü.
Eylül: Teleferik çalıştı.
Ekim: Aşırı fırtına sonrası halatlardaki çatlaklar nedeniyle durdu. 19 Ekim’de yeniden hizmete girdi.
Kasım: 19-20 Kasım günleri bakımda.
Aralık: 10-11 Aralık günleri bakımda.
Ocak: 29 Ocak-4 Şubat günleri kapalı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!