Teknoloji gelişti tarımda güvenlik önem kazandı

Güncelleme Tarihi:

Teknoloji gelişti tarımda güvenlik önem kazandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2010 00:00

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak, tarımda güvenliğin, teknolojinin tarıma girmesinin ardından daha da önem kazandığını belirtti.

Haberin Devamı

ANKARA Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak, tarımda güvenliğin, teknolojinin tarıma girmesinin ardından daha da önem kazandığını belirterek, “Türk insanı, teknolojiden kaynaklanan aksaklıklar sonucu oluşan kazalarla karşı karşıya kalmamalı” dedi.
“Kırsal Alanlarda Çalışanlar İçin Daha Güvenli Tarım” başlıklı toplantıda konuşan Çolak, Türkiye’de yeterli sayıda proje üretilmediğini ifade ederek, “Üretilen az sayıda projenin getirilerine bakıldığında gerçekten çok güzel bir proje oldu” diye konuştu.
Yeterli et yenmiyor
Tarımın, dünyada hızla yükselen bir değer olduğunu belirten Prof. Dr. Çolak, şöyle konuştu:
“Tarımsal emtialar önem olarak da değer olarak da hızla yükseliyor. Ülkemizde yıllardır süren bir gıda krizi var. En son yaşanan et krizi de bunun bir örneği. Bir tarım ülkesi olan Türkiye’de insanlarımız yeterli miktarda et ve süt tüketmiyor. Türkiye’de kişi başı et tüketimi yıllık 22 kilogram, süt tüketimi ise 167 kilogram civarında. insanın zihinsel gelişimin dengeli protein alımı ile ilgili olduğu düşünülürse, geleceğimizi emanet edeceğimiz nesillerin et ve süt tüketimini artırmamız gerekiyor. Bu, Türkiye’de tarımsal kalkınma ile mümkündür. Mutlaka tarıma dayalı bir kırsal kalkınmaya Türkiye’nin acil ihtiyacı vardır. Bu da tıpkı bu projedeki gibi kurum ve kuruluşlar arası işbirliği ile gerçekleşebilir.
Tarıma yenilik getirecek

Haberin Devamı

Tarımda güvenlik konusu ise teknolojinin tarıma girmesinden sonra daha da önem kazanmıştır. Türk insanı, teknolojiden kaynaklanan aksaklıklar sonucu oluşan kazalarla karşı karşıya kalmamalı. O nedenle bu son derece önemli bir proje. Türk tarımına çok önemli yenilikler getireceğine inanıyorum.”
Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Benal Yurtlu da proje hakkında bilgi verdi. Projenin Leonardo da Vinci Projesi kapsamında yer alan bir yenilik projesi olduğunu ifade eden Yurtlu, 334 bin 336 Euro olan proje bütçesinin 257 bin 550 Eurosunun AB tarafından hibe edildiğini belirtti.


GEREKİRSE FAZLASI...

Tarım sektöründe sıkça karşılaşılan ve çoğu tarım makinelerin kullanımıyla ilgili olan üzücü kazalar ve bu kazaların sonuçları hakkında toplumsal farkındalık oluşturması hedeflenen proje kapsamında, çeşitli eğitimler verilmesi düşüncesiyle yola çıkıldığını anlatan Yurtlu, projede biri imalatçılara diğeri çiftçilere yönelik iki eğitim planlandığını ve imalatçılara yönelik eğitimin gerçekleştirildiğini ifade etti. Yurtlu, çiftçilere yönelik eğitimin ise kısa bir süreç içinde gerçekleştirileceğini bildirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!