Teknokentin sorunları panelle masaya yatırıldı

Güncelleme Tarihi:

Teknokentin sorunları panelle masaya yatırıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2008 00:00

Ankara'daki teknopark temsilcilerinin katıldığı panelde teknoparkların faaliyet alanları ve sorunları tartışıldı.

Kütüphane Haftası dolayısıyla Milli Kütüphane Konferans Salonu’nda, "Teknokentlerde Bilgi Kullanımı" konulu panel düzenlendi. Yöneticiliğini Ankara Üniversitesi (AÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ethem Derman’ın yaptığı panelde konuşan AÜ Teknokenti Genel Müdür Yardımcısı Alp Aslan, teknoparklarda faaliyet gösteren şirketler için vergi muafiyeti gibi kolaylıklar bulunduğunu ancak girişimcilere sunulan destek mekanizmasının yetersiz olduğunu söyledi.

YETERLİ DESTEK YOK : Aslan, "Başta kuluçka merkezindeki şahıs ve firmalara olan desteklerde olmak üzere belirgin bir iyileşme sağlanmazsa teknoparklar yeteri kadar verimli olamaz. Teknoparklarda güçlü bir otokontrol mekanizması olmasına rağmen yeterli destek yok" diye konuştu. Türkiye’deki teknoparklarda Ar-Ge yapan şirketlerin gelir elde etmek için öncelikle uygulamaya dönük araştırmalar yaptıklarını anlatan Aslan, şirketlerin yatırım ve bilgi konusunda da eksiklikleri bulunduğunu ifade etti. Aslan, AÜ’de "Sosyal Bilimler" alanında faaliyet gösterecek bir teknoparkın kurulması çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi.

AĞIRLIK BİLİŞİM ÜZERİNE : ODTÜ Teknokent’te firma danışmanı Levent Dinçer ise ODTÜ Teknokent’de 210 firmanın faaliyet gösterdiğini ve 3 bin 800 kişinin çalıştığını belirterek, firmaların ağırlıklı olarak bilişim ve elektronik sektörü üzerine araştırma yürüttüklerini anımsattı. Teknoparklardaki şirketlerin hem bilgi paylaşımı yapabildiğini hem de rakip olduğunu dile getiren Dinçer, şirketlerin hangi alanda ne tür ürünler üzerinde çalıştıkları konusunda tanıtım eksikliğinin bulunduğunu söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!