Teknik buluşlara uluslar arası madalya

Güncelleme Tarihi:

Teknik buluşlara uluslar arası madalya
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2017 10:59

Teknik buluşlara uluslar arası madalya

Haberin Devamı

Metin ÖZDEMİR/POLATLI(Ankara), (DHA)- ANKARA'nın Polatlı ilçesinde kurulu bulunan Ortadoğu Rulman Sanayii, 2-4 Mart tarihleri arasında İstanbul WOW Convention Center'da gerçekleştirilen 2. Uluslarar ası Buluş Fuarı'nda (ISIF'17) çalışanlarının buluşu olan teknik yenilikler nedeniyle 2 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.

Dr. Mühendis Feridun Özhan tarafından buluşu yapılan 'Rulman bileziklerinin puntasız taşlama operasyonu için besleme aparatı' ve Dr. Müh. Hamdullah Merdane ile Nazmi Saydemir tarafından buluşu yapılan “Elektrik izolasyonlu rulman üretiminde kullanılan bir koruma seti' altın madalya ile ödüllendirildi. ORS çalışanlarından Tahir Yıldırım ve Kamer Kavas tarafından buluşu yapılan 'Debriyaj rulmanı sızdırmazlık sistemi' ile Fuat Bulut, Ali Osman Akkoç ile İbiş Erturan tarafından buluşu yapılan “Rulman bilezikleri için yanak taşlama sistemi' gümüş madalya ile ödüllendirildi. Dr. Müendis Hamdullah Merdane tarafından buluşu yapılan 'Koruyucu saç kapaklı bir rulman' ise bronz madalya aldı. ORS'nin teknik buluşları ile kazandığı ödüller Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile Fuar yetkilileri tarafından verildi.

ORS İnsan Kaynakları Müdürü Muharrem Özyiğit konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “2. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı'na (ISIF'17) 32 ülkeden 300'ün üzerinde girişimci ve buluşçu katıldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonunun (IFIA) himayesi altında Türk Patent ve Marka Kurumu ev sahipliğinde düzenlenen fuarın diğer destekleyicileri WIPO (Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü), European Patent Office (Avrupa Patent Bürosu) olmuştur. Firma olarak elde ettiğimiz başarı bizleri Türkiye adına onurlandırmıştır" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!