Tekerlekli sandalyede kazandı

Güncelleme Tarihi:

Tekerlekli sandalyede kazandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2012 01:53

17 yaşındayken geçirdiği trafik kazası sonucu sol bacağını kaybeden engelli vücut geliştirme sporcusu Tolga Murat Balıkçı, büyük bir başarıya imza attı. Balıkçı, Uluslararası Vücut Geliştirme Federasyonu tarihinde tekerlekli sandalye ile iki madalya kazanan ilk ve tek sporcu oldu.

Haberin Devamı

Dünya Vücut Geliştirme Federasyonu’nun şampiyonalarında bugüne kadar birer kainat, dünya ve Avrupa şampiyonluğu kazanan Balıkçı, Uluslararası Vücut Geliştirme Federasyonu’nun 2010 yılında Antalya’daki şampiyonasında altın, geçen yıl İspanya’daki şampiyonasında ise bronz madalya aldı.
Büyük uygu seli
Kazandığı madalyalarla ilgili duygularını aktaran Balıkçı, “Birçok ulusun kazanmak umuduyla geldiği bir arenada önce ‘Türkiye’ deniyor, ardından isminiz anons ediliyor. İşte o anda büyük bir duygu seli yaşanıyor” dedi.iye konuştu. Şampiyona dönüşü Türkiye’de vatani hizmetini tamamlayıp memleketine dönen askerler gibi karşılandığını ifade eden Balıkçı, ”Hayata küsen engelli kardeşlerimin beni örnek almaları ve sorunlarının çözümü için önerilerime değer vermeleri beni ayrıca mutlu etti” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!