Tek bacağıyla kapı kapı iş arıyor

Güncelleme Tarihi:

Tek bacağıyla kapı kapı iş arıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2015 01:32

Ankara’da inşaatlarda çalışırken, geçirdiği trafik kazası sonucu sol bacağını kaybeden 44 yaşındaki inşaat ustası Medet Y., kaza sonrası gelen trafik cezasını ödeyemeyince hapse girdi. Eşi tarafından terk edilen ve bir hastanenin acil servisinde yaşamaya başlayan Y., kapı kapı dolaşıp iş arıyor.

Haberin Devamı

Ankara’da inşaat demir ustası olarak çalışırken, geçirdiği trafik kazası sonucu bir bacağını kaybeden Medet Y., ödeyemediği trafik cezası nedeniyle hapse girdi, yuvası dağıldı. Birkaç gün önce cezaevinden tahliye olan ve gidecek bir yeri olmadığını belirten Y., bir hastanenin acil servisinde yaşıyor. 1,5 yıl önce geçirdiği talihsiz kaza sonucu yüzde 48 engelli hale geldiğini belirten Y., başında geçenleri şöyle anlattı:
“Ankara'da inşaat demircisi olarak çalışıyordum. Kurban Bayramı’nda memleketim olan Kırşehir'e gitmek için kendi kullandığım araçla yolu çıktım. Trafik kazası yaptım ve sol bacağım kırıldı. Önceleri durumum iyiydi ama doktorlar sol bacağımı diz kapak üstünden kesmek zorunda kaldı. 18 yıllık eşim engelli durumumu gerekçe göstererek çocuklarımı da alarak evden ayrıldı.

‘GİDECEK YERİM YOK’

Haberin Devamı

Kazada sonrası kusurlu bulunduğum için 500 lira trafik cezası geldi. İşsiz ve parasız olduğum için ödeyemedim. Bundan dolayı 25 gün hapis cezası aldım. Kırşehir Cezaevi’ne girerek 25 gün yattım. Baba ocağım Kırşehir'de Valilik, Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na ve belediyeye bana iş vermeleri için başuvuruda bulundum. Engelli kadrolarının dolu olduğu cevabını aldım. Birkaç gün önce cezaevinden tahliye oldum, tek bacağımla kapı kapı dolaşıp iş arıyorum. Gidecek yerim yok. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisindeki bekleme koltuklarında yatıyorum. Çalışmak ve ailemi kurtarmak istiyorum. Devlet büyüklerimizden iş talep ediyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!