Tehlike var üst geçit şart

Güncelleme Tarihi:

Tehlike var üst geçit şart
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2021 00:37

Mamak’ın Karşıyaka Mahallesi’ni ikiye bölen Ankara-Kırıkkale yolunda(D-200) sık sık trafik kazası yaşandığına dikkat çekerek mahalleli, bölgeye üst geçit yapılmasını istiyor. İki yıl önce bu yolda meydana gelen kazada annesini kaybeden Behice Akar, “Burası çok can aldı. Lütfen bir üst geçit ya da trafik lambası koyun” diyor.

Haberin Devamı

Mamak’ın Karşıyaka Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, dolmuş ve otobüsle kent merkezine gidebilmek için yoğun trafik akışının bulunduğu D-200 karayoluna inerek, yolun karşısına geçmeye çalışıyor. Trafik yoğunluğu nedeniyle uzun süre kaldırımda ve refüjde beklediklerini belirten vatandaşlar, tehlikeli bir şekilde yolun karşısına geçtiklerini ifade ederek bölgeye üst geçit yapılmasını istiyor. Beş yıldır mahallede oturan Behice Yakar, annesi Şükran Yakar’ın iki yıl önce bu yolda meydana gelen bir kaza sonucu öldüğünü belirterek, “Burası çok can aldı. Buraya otobüs durağı yapılmış, yaya geçidi konulmuş ama trafik lambası yok. Lütfen buraya bir üst geçit ya da trafik lambası koyun. Üst geçit istiyoruz. Trafik levhası var ama ışığımız yok. Burası Samsun Yolu, insanlar burada kaptırıp gidiyorlar. Burası çok can aldı, 2019 yılının 24 Kasım'ın da benim annemi de aldı, götürdü. Buraya otobüs durağı yapılmış, yaya geçidi konulmuş ama trafik lambası yok. İnsanların hayatlarıyla oynamayın. Lütfen şuraya bir üst geçit ya da bir lamba koyun” diye konuştu.

Tehlike var üst geçit şart


SÜRÜCÜLER HIZ SINIRINA UYMUYOR

Mahalle sakinlerinden Özgür Kahveci de, “Sabah akşam bu yol güzergâhını kullanıyorum ve işe gidiş gelişlerde karşıdan karşıya geçiyorum. Burada tabelalar mevcut ve hız sınırı 50 kilometreyi gösteriyor ama sürücüler bu hız sınırına uymuyor. Burada hızı kesecek herhangi fiziksel bir şey de yok. Hiçbir aydınlatma yok. Sabah erken saatte zifiri karanlık, akşamları karanlık ve biz karşıdan karşıya geçmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Tehlike var üst geçit şart


BAKMADAN GEÇME!