Tehlike sınırını bir adım geçti

Güncelleme Tarihi:

Tehlike sınırını bir adım geçti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2021 00:11

Sarı-lacivertli ekibin teknik direktörü Hikmet Karaman, “Yeterli değil, çalışmaya devam” mesajı verdi. Gençlerbirliği ise 5 maç sonra gelen yenilginin ardından, ateş hattında kalmayı sürdürdü.

Haberin Devamı

Süper Ligin 34. haftasında oynanan kritik derbiyi kazanan Ankaragücü, tırmanışını sürdürüp, tehlike sınırından biraz daha uzaklaştı. Sarı-lacivertliler, Gençlerbirliği’ni 2-1 yenerken, puanını 36’ya çıkardı ve alt gruptaki rakipleriyle arasına bir maçlık mesafe koydu.
Gençlerbirliği ise derbi mağlubiyetinin ardından 31 puanda kaldı. 5 maç sonra kaybeden kırmızı-siyahlılar, ateş hattının içinde bulunuyor.
Süper Ligin 35. haftasında, Ankaragücü deplasmanda lider Beşiktaş, Gençlerbirliği ise kendi sahasında Demir Grup Sivasspor ile karşılaşacak.

DERBİDE 3 PUAN SON DERECE SEVİNDİRİCİ

MKE Ankaragücü’nün teknik direktörü Hikmet Karaman, “Ankara derbisinde 3 puan, camiamız adına son derece sevindirici” diye konuştu.
Karaman, maçla ilgili yaptığı değerlendirmede, galibiyetin camia adına son derece sevindirici olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
“Maçın ilk 15 dakikasında iyiydik. Fakat sonrasında rakibin oyununa uyup özellikle sakin olmadık, telaşlı yaptık. Oyunun kontrolünü zaman zaman kaybettik, kendi oyunumuzu ortaya koyamadık. Bu zaten Gençlerbirliği’nin istediği bir şey ve onların oyun tarzı. Dolayısıyla ilk yarının 30 dakikasını iyi geçirmedik. İkinci yarı yaptığımız değişiklik ve müdahalelerle iyi oyun sergiledik. Hafta içi yaptığımız analizlerde bu maçın kilit adımının Emre Güral olabileceğini konuştuk. İyi bir performans ortaya koydu ama geçen hafta oyuna girmedi, futbol böyle bir şey. Oyuncu gelişmeleri de çok önemli, nihayetinde 2-0’ı bulduk.”

TORGEIR BÖRVEN SAKATLANDI OYUNDAN ALDIK

“Beşiktaş ile çok önemli bir maça çıkacağız. Lider ile deplasmanda mücadele edeceğiz. Camiamız adına son derece sevindirici, oyuncularımı kutluyorum, özellikle ikinci yarı temposu yüksek bir maç oldu. Börven sakatlandı dışarı geldi. Elimizde belli, sınırlı bir kadro var. Farklı farklı oynatıp bir şeyler çıkarmaya çalışıyoruz. Beşiktaş maçına daha dinlenmiş bir takımla çıkıp en iyi skoru almak zorundayız. Ekibime, futbolcularımıza, tüm Ankaragücü camiasına bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz, yeterli değil çalışmaya, gelişmeye devam.”

15 YILIN ARDINDAN YİNE KARAMAN BAŞARDI

Ankaragücü, 2006-2007 sezonundan bu yana ilk kez iç sahada 4 maç üst üste kazanma başarısı gösterdi. Sarı-lacivertliler, o dönemde yine teknik direktör Hikmet Karaman yönetiminde, Konyaspor’u 2-0, Kayseri Erciyesspor’u 4-1, Rizespor’u 2-0 ve Antalyaspor’u 1-0 yenmişti. Başkent ekibi, 2020-2021 sezonunda Karaman’ın görevde olduğu dönemde bu kez Galatasaray’ı 2-1, Göztepe’yi 3-0, Antalyaspor’u 1-0 ve Gençlerbirliği’ni 2-1 yenerek, iç sahada 4 maçlık bir galibiyet serisi yakaladı.
Takımın ilk golünü atan Emre Güral, “Takımda herkes üzerine düşen görevi yaptı. 3 puan aldığımız için mutluyuz. Böyle maçlarda üçüncü golü atamazsanız, son bölümler böyle oluyor” dedi. Endri ise “İlk yarıda istediğimizi tam yapamadık. İkinci yarıda kontrolü elimize aldık ve galibiyet geldi” diye konuştu.
Endri, Gençlerbirliği maçında sezondaki sarı kartını görüp cezalı duruma düştüğü için Beşiktaş karşısında forma giyemeyecek. Gençlerbirliği maçının ikinci yarısının başında sakatlanıp oyundan çıkan Börven ile Gürcistan Milli Takımının İspanya ile oynadığı 2022 Dünya Kupası Grup eleme müsabakasında sakatlanan ve Gençlerbirliği maçında 21 kişilik kadroya alınmayan Saba’nın da Cuma günkü maça yetişmesinin zor olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

GÜZEL GÜNLER GELECEK

Haberin Devamı

Ankaragücü kulüp başkanı Fatih Mert, 2-1 kazanılan Gençlerbirliği maçı sonrası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Yemin ettik gelecek güzel günler” ifadesini kullandı. Mert, geride kalan sezon yine Eryaman Stadı’nda oynanan derbide sarı-lacivertli taraftarlar arasında maçı birlikte izlediği fotoğrafı paylaştı.
Ankaragücü ile Gençlerbirliği U-19 takımları arasında, Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde oynanan gelişim ligi müsabakası 2-2 sonuçlandı.

SAĞLAM OYNAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Gençlerbirliği’nin başında çıktığı 5. maçta ilk yenilgisini yaşayan Teknik Direktör Özcan Bizati, mücadelenin yüksek olduğu, kırılma anlarının olduğu bir maç oynadıklarını vurgulayıp, “Daha da iyi oynayabilirdik, oynamamız da gerekiyor, puanlar almamız gerekiyor, buna odaklanacağız. Her şeyin daha iyisini yapmamız gerekiyor. Mücadelemizi, önde top tutmamızı, arkadaki müdahalelerimizi daha da geliştirmemiz gerekiyor” diye konuştu.
Bizati, “Önümüze bakacağız, sağlam oynamaya devam edeceğiz. Puanlar almamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Ankaragücü’nün ikinci golünü kendi kalesine atan Gençlerbirliği’nin savunma oyuncusu Arda, “Talihsiz bir an oldu. İyi oynadık. Hakem bizi dinlemiyor. Bizi azarlıyor. Rakibin ise her dediğini yapıyor. Biz maçı taraftarsız biliyorduk ancak tribün doluydu. Takımın oyunundan ve mücadelesinden memnunum. Ben Gençlerbirliği alt yapısından yetiştim. Aidiyet duygum çok yüksek. Son maça kadar mücadele edeceğiz. Pes etmek yok” diye konuştu.
Arda, Ankaragücü maçında gördüğü sarı kart sonrası cezalı duruma düştüğünden, Demir Grup Sivasspor müsabakasında takımdaki yerini alamayacak.

Kalan maçları:

Ankaragücü (36 puan)

Haberin Devamı

Beşiktaş (d)
Denizlispor (i)
Malatyaspor (d)
Gaziantep FK (i)
Başakşehir (d)
Fenerbahçe (i)
Kasımpaşa (d)
Alanyaspor (i)

Gençlerbirliği (31 puan)

Sivasspor (i)
Kayserispor (d)
Rizespor (i)
Hatayspor (d)
Galatasaray (i)
Karagümrük (d)
Göztepe (i)
Trabzonspor (d)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!