Güncelleme Tarihi:
Yunanistan’da yapılan Güney Avrupa Yemek Yarışması’ndan iki bronz madalyayla dönen ünlü şef Gökhan Gümüş, 21 Mayıs’ta Tayland’da yapılacak yarışmadan birincilikle dönmeyi hedefliyor.
Başkent’in en ünlü mutfak şeflerinden biri olan Gökhan Gümüş, Asya’nın en büyük yemek yarışmasında Türkiye’yi temsil edecek. Yunanistan’da yapılan Güney Avrupa Yemek Yarışması’ndan iki bronz madalyayla dönen Gümüş, Tayland’dan ise, birincilikle dönmeyi hedefliyor.
Roxanne Cafe ve Pub’ın mutfak şefliğini yaptığını ve ulusal ve uluslararası yarışmalarda Türkiye’yi temsil ettiğini belirten Gümüş, “Başkent’in ünlü şeflerinden oluşan dört kişilik bir ekip kurduk. 72 ülkeden katılımın olacağı Tayland’daki yarışmada, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek için ter dökeceğiz” dedi.
TÜRK MUTFAĞININ GÜCÜ
Önceki yarışmalarda sponsor bulamadığı için büyük maddi sıkıntılar çektiğini ifade eden Gümüş, Tayland yolculuğunda Taşpi Gıda ve Dağıtım firmasının desteğini aldıklarını vurguladı. Yarışmada, Osmanlı ve Türk mutfağının gücünü göstereceklerinin altını çizen, Gümüş, şunları söyledi:
“Yunanistan’dan yeni geldim. Güney Avrupa Yemek Yarışması’nda Türkiye’yi temsil ettim ve iki bronz madalya kazandım. Şimdi ise, Tayland’a hazırlanıyoruz. Ankara’nın ünlü şeflerinden oluşan dört kişilik bir ekip kurduk ve ben takım kaptanı oldum.
DAMAKLARINI FETHEDECEĞİZ
72 ülkenin en ünlü mutfak şeflerinin katılacağı yarışmada bize, kapalı bir kutuda malzemeleri verecekler. 16 tabaktan oluşacak sunumda deniz ürünleri ön planda olacak. Trilye Restoran’ın mutfak şefi olan ekibimizde yer alan Ramazan Ceylan, ana yemeği yapacak. Menüde yer alan diğer tatları, ekip olarak paylaşacağız. Osmanlı mutfağı Çin’e kadar uzandığı için kendi kültürümüzün izlerini de yansıtacağız. Soslarla ve küçük dokunuşlarla taçlandıracağımız yemeklerimiz ile Tayland jürisinin damaklarını fethedeceğiz.”
KAYSERİ’DEN ESİNTİLER
Tayland’da yarışmaya katılan tek Türk ekip olduklarını ve yarışmada memleketi Kayseri’den çok özel lezzetlere ve yöresel sunumlara da yer vereceklerini söyleyen Gümüş, “Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile görüştüm ve memleketimi temsil etmek istediğimi belirttim.
Kayseri’nin şeflerine cesaret vermek benim için çok önemli. Yemek sunumu ile yetinmeyeceğimiz yarışmada, Kayseri’nin dillere destan olan mantısını ve Ramazan Ceylan’ın özel lezzeti sucuk balığı ikram edeceğiz” diye konuştu.