Güncelleme Tarihi:
Sektörde yalkaşık 30 yıldır faaliyet gösterdiklerini belirten Kırmaç, şu bilgileri verdi:
“Baklavanın içine konulan ceviz ve fıstık, kullanılan tereyağı ve bunların yapımındaki tecrübe kaliteyi belirler. Özellikle bayrama çok az bir süre kala kilosu 5-6 lira olan baklavalar ortaya çıkıyor. Ancak kaliteli bir baklavanın kilosu 25-35 lira arasında değişir. Halkı kandırmamak gerekiyor. Şekerin fiyatı, tereyağının fiyatı da belli. O fiyatların altına satarsanız zarar edersiniz. Bazıları halkın sağlığını hiçe sayarak işini yapıyor, şeker yerine glikoz kullanıyor.
İyi bir ustalık gerekiyor
Çikolata yapımında ise iyi hammaddenin yanı sıra, iyi bir ustalık gerekiyor. Ayrıca sunuş ve ambalaj da çok önemlidir. Nasıl baklava, börek Türk mutfağına ait ürünler ise çikolata da Avrupa’ya aittir. Ancak ülkemizde çikolata kültürü yeni yeni gelişiyor, Avrupa’nın çok gerisindeyiz. Çok ucuza da çikolata bulabilirsiniz, çok pahalıya da ancak ortalama olarak çikolatanın kilo fiyatı 50 ile 120 lira arası değişir.”