Tatil yoksa havuz var

Güncelleme Tarihi:

Tatil yoksa havuz var
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2017 15:03

10 günlük Kurban Bayramı tatilini değerlendirmek isteyen Ankaralılar, sahil bölgelerine giderken, Başkent’te kalan vatandaşlar da tatili su parkları ve piknik alanlarında değerlendiriyor.

Haberin Devamı

Bakanlar Kurulu kararıyla devlet memurları için 10 güne uzayan Kurban Bayramı tatili başladı. Başkentlilerin bir bölümü önceki gün mesai bitiminin ardından Ankara’dan ayrıldı. Karadeniz kıyılarında tatil yapmak isteyenler, Akçakoca ve Amasra’yı tercih ederken, hava sıcaklığının yüksek olduğu bölge arayışında olan Başkentliler Antalya’ya gitti. Tatili yazlıklarında geçirmek isteyen Ankaralıların tercihi Edremit Körfezi çevresindeki Altınoluk, Akçay, Burhaniye ile birlikte Didim olurken Marmaris, Fethiye ve Bodrum da Başkentlilerin bayramı geçireceği adresler arasında yer aldı.

SU PARKLARI DOLDU

Tatile gidemeyip Ankara’da vakit geçirenlerin adresi ise su parkları ve piknik alanları oldu. Vatandaşlar, serinlemek için şehrin farklı noktalarında yer alan yüzme havuzları ve su parklarını tercih etti. Kaydıraklardan defalarca suya inen çocuklar serinlerken eğlendi. Yetişkinler ise havuza girdi. Ankara’daki su parkı işletmecileri, bayram tatilinde şehir dışına gidemeyen Başkentlilerin gösterdiği talepten memnun olduklarını belirtti. Hafta sonları yoğunluk yaşanan havuzların, hafta içi günlerde de açık olduğunu belirten işletmeciler, yoğunluğun az olduğu günlerde müşterilerin fiyat avantajlarından da yararlanabildiğini kaydetti.

Haberin Devamı

GÖL KENARINDA MANGAL

Başkentliler, Ankara’da geçirdiklerin tatilde piknik alanlarına da yoğun ilgi gösterdi. Rekreasyon alanlarında mangal yakan vatandaşlar, ailece vakit geçirdi. Eryaman’daki Göksu Parkı’nı dolduran Ankaralılar, göl etrafından yürüyüş yapıp, kamelyalarda yemek yedi. Çocuklar oyun parkında vakit geçirirken, gençler de voleybol oynadı. Hafta sonunda temiz hava almak isteyen vatandaşlar ise rotayı Kızılcahamam Soğuk Su Milli Parkı ile Beynam Ormanları’na çevirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!