Tatil dönüşüne zam sinyali

Güncelleme Tarihi:

Tatil dönüşüne zam sinyali
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2024 10:21

Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı İlyas Aktürk, girdi maliyetlerinde yaşanan artışı gerekçe göstererek yeni dönemde okul servislerine yüzde 50’nin üzerinde bir zam taleplerinin olacağını söyledi. Aktürk, “Yüzde 50’nin altına inme şansımız şu anda gözükmüyor, aksi takdirde tekeri döndüremeyiz” dedi.

Haberin Devamı

Girdi maliyetlerinin arttığını söyleyen okul servisçileri, yeni dönemde zam taleplerinin yüzde 50’nin altında olmayacağını dile getirdi. Hürriyet Ankara’ya konuşan Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı İlyas Aktürk, kamuda servislerin kaldırılmasının, akaryakıt fiyatlarının ve bakım ve sanayi ücretlerinin servisçi esnafını doğrudan etkilediğini söyledi. Tarifeyi ve taleplerini 20 Ağustos’ta Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne (ANKESOB) bildireceklerini belirten Aktürk, özetle şunları söyledi:

Tatil dönüşüne zam sinyali

20 AĞUSTOS’TA TELBİMİZİ SUNACAĞIZ

Servisçi esnafı olarak, artan maliyetlerden ötürü yeni eğitim-öğretim dönemine zam talebinde bulunarak başlayacağız. Bu yıl hem akaryakıt fiyatlarında yaşanan artış, araç alımı, tamirat, yedek parça fiyatları hem de araç sigortası gibi girdi maliyetlerindeki artış esnafımızı zorlamaya başladı. Bunun yanında bakım ve sanayi ücretlerimiz var, sanayide neredeyse yüzde 200’lük bir artış yaşandı. Öte yandan, 'Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi' kapsamında, kamuda servislerin kaldırılması esnafımızı oldukça etkiledi. Bu yıl yeni eğitim-öğretim dönemi için zam talebimiz yüzde 50’nin altında olamaz. Önümüzdeki eğitim-öğretim dönemi için zam talebimizi 20 Ağustos’ta Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne (ANKESOB) ileteceğiz. 20 Ağustos’a kadar artan maliyetlerimizi, giderlerimizi değerlendirip tarifemizi sunacağız. Şu an için görünen o ki yüzde 50’nin üzerinde bir zam talebinde bulunacağız. Yüzde 50’nin altına inme şansımız şu anda gözükmüyor, aksi takdirde tekeri çeviremeyiz.

Haberin Devamı

‘KAMUDA SERVİSLERİN KALDIRILMASI DA ETKİLEDİ’

Ankara’da esnafımız iki servise çıkıyordu biri kamu diğeri de okul servisi. 'Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi' kapsamında, kamuda servislerin kaldırılması da bizleri oldukça etkiledi. Ankara genelinde 7 bin 329 adet C plakalı servis aracı var bunun 6 bin 500 tanesi okul taşıtı. Ankara bir memur şehri ve esnafımızın çoğu kamuya servis yaparak ailesini geçindiriyordu. Çoğu firmanın yapmış olduğu ihalelerin sözleşmeleri 12’nci ayda dolacak. Çoğu servisçi esnafı giderlerini karşılayamaz oldu. Bu durum haliyle okul servislerine de yansıyor. 'Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi' kapsamında servis araçlarının kaldırılması hususunun tekrar gözden geçirilmesini ve kararın yumuşatılmasını talep ediyoruz. Evet bir tasarruf yapılsın, servis araçları denetlesin, boş giden hatlar veya az sayıda personelle giden hatlar birleştirilsin ama tamamen yok olmak sadece servisçi esnafını bitirmek anlamına gelir.

Haberin Devamı

Tatil dönüşüne zam sinyali

KORSANA DİKKAT

Okullar açılmadan evvel velilere korsan servis uyarısında bulunan Aktürk, “Esnafımızın en muzdarip olduğu konuların başında da korsan taşımacılık geliyor. Hem emniyet hem belediye bu konuda son derece hassas ve titiz bir çalışma yürütüyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) sistemine girdiğiniz zaman okul servisinin nerede olduğunu, hangi şoförün kullandığını, hangi rehberin olduğunu görebiliyorsunuz. Yani C plakalı araçlarda sıkı bir denetim oluyor. Bizler de korsan taşımacılığın önlenmesi adına mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu anlamda velilere de büyük bir görev düşüyor. Veliler, okul aracını mutlaka görmeli ve aracın C plakalı olup olmadığına dikkat etmeli. C plaka ise güvenle çocuklarını bu servislere emanet edebilirler” ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!