Tataristan’ın kamyonlarını Ankaralı firma dönüştürecek

Güncelleme Tarihi:

Tataristan’ın kamyonlarını Ankaralı firma dönüştürecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2021 04:20

Ankara’da araç üstü ekipman üreten Karba Otomotiv ile Tataristan’ın kamyon üreticisi Kamaz PTC arasında bir iş birliği anlaşması imzalandı.

Haberin Devamı

İmza törenine Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, Tataristan Sanayi ve Ticaret Bakanı Albert Karımov, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi İsmail Safi ile Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir de katıldı. Anlaşma ile Karba, Kamaz tarafından üretilen kamyonları, yeni nesil itfaiye araçları, çöp toplama ve belediye hizmet araçlarına dönüştürecek. İlk etapta yıllık 2 bin, daha sonra yıllık 6 bin araç üretilecek ve başta Tataristan olmak üzere Rusya’nın tüm bölgelerindeki belediyelerin ihtiyaçları karşılanacak. Anlaşmayla, yan sanayi alanında gelişmiş olan Ankara ekonomisine de önemli bir katkı sağlaması amaçlanıyor.

ANKARA SANAYİCİLERİ ÜRETMEYE HAZIR

İmzalanan iş birliği anlaşmasıyla beraber iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin daha güçleneceğine inandığını söyleyen Rüstem Minnihanov, “Devletlerimiz ve liderlerimiz arasındaki ilişkiler çok olumlu. Bu, ülkelerimizin ekonomilerinin yararına çalışmamıza izin veriyor. Bugün Tataristan’da 10 büyük Türk fabrikası başarıyla faaliyet gösteriyor. Bu anlaşmayla beraber çok büyük işler yapacağımıza inanıyorum” dedi. Tataristan’daki araçların yedek parçalarını Ankaralı sanayiler olarak üretmeye hazır olduklarını söyleyen Nurettin Özdebir de “Üst yapılarıyla ilgili her türlü ortak faaliyetlerde bulunabiliriz. Yalnızca iki ülke için değil, Afrika’dan Orta Asya’ya, Avrupa’dan Amerika’ya kadar birlikte çok güzel işler yapabileceğimize inanıyorum. Bu iş birliği iki ülke arasındaki iş hacmini daha da arttıracaktır” diye konuştu.


Anlaşma imzalarını Karba Otomotiv Başkanı Musa Ertunç ile Kamaz PTC Başkanı Sergey Kogogin attı. Heyet daha sonra firmanın üretim tesislerini gezdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!