Tataristan’dan yatırım daveti

Güncelleme Tarihi:

Tataristan’dan yatırım daveti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2014 01:16

Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, resmi ziyaret için geldiği Ankara’da ASO 1. Organize Sanayi Bölgesini ziyaret etti.

Haberin Devamı

Minnihanov, Ankaralı yatırımcıları ülkesinde yatırım yapmaya daveti etti. Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir’in ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette konuşan Cumhurbaşkanı Minnihanov, Türk ve Tatar halkları arasındaki köklü bağları daha da derinleştirmek için gayret göstereceğini vurguladı. Tataristan’daki Türk yatırımlarını takdirle karşıladıklarını belirten Minnihanov şunları söyledi:

YÜZDE 25’İ TÜRK

“Türk iş adamlarının Tataristan’a ilgisi her geçen gün artıyor. Yatırım hacimleri 1 milyar doları aştı. Ülke ekonomisinin neredeyse yüzde 25’ni oluşturuyorlar. Petrol, makine, traktör, yolcu gemisi, tekstil, medikal, eğitim, hizmet ve inşaat sektörlerinde işbirliğine açığız.”
Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir ise Ankara’nın Türkiye’nin en önemli sanayi şehirlerinden biri haline geldiğini belirtti. Sanayide yaratılan katma değerin yüzde 7,8’inin Ankara’da gerçekleştiğini söyleyen Özdebir, “Bu katkı ile Ankara, İstanbul’un ardından ikinci sırada yer almaktadır. Ankara sanayi altyapısı en iyi olan kentlerimizden biridir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!