Güncelleme Tarihi:
Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, yeni normalleşme dönemiyle birlikte ilçede nasıl bir yol haritası izleyeceklerini anlatırken, belediyenin mali durumu hakkında da bilgi verdi. Başkan Taşdelen, önümüzdeki ay Meclis’te gündeme gelecek olan ‘Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin(ABB) bir yıllık faaliyet raporu’ öncesinde değerlendirmelerde bulundu.
(Çankaya Belediyesi’nin mali durumu) “Yaşadığımız süreçte belediyelerin gelirleri düştü. Marta gelmeden önce, yeni dönemi planlarken mali disiplinle sürece başlamıştık. Bunun çok faydasını gördük. Yatırım programlarımızı yaparken, yatırım bütçemizi hazırlarken ayağı yere basan, gerçekçi adımlar atmıştık. Çankaya Belediyesi tarihinde görülmemiş bir sosyal yardım atağı yaptık. Her türlü talep ve yardım için 85 binden fazla evin kapısını çalmış, irtibata geçmiş durumdayız. Her hanede 3 kişi olduğunu düşünsek 250 bin Çankayalıya dokunmuş durumdayız. Bu çok ciddi bir rakam. Hiçbir temel belediye hizmetini bu süreçte aksatmadık. Bu döneme dair sözlerimizin hepsini tutacağız. Yatırım anlamında şu anki hedefimiz eylülü bir görmek. Şu anda hayata geçireceğimiz yatırımların bütün projelerini hazırlıyoruz. Belediyenin ilk yılı proje dönemi zaten. İş takvimimize göre proje çalışmalarına devam ediyoruz. Programımızda bir aksama yok.”
(Yeni normalleşme dönemiyle birlikte ilçede nasıl yol haritası izlenecek) “Biz hep ‘Kentleri ranta ve betona kurban etmeyin, insanları unutup kentleri araçların hakimiyetinde otobanlara çevirmeyin’ diyorduk. Pandemi sürecinin sosyal ve ekonomik etkileri, bu sosyal demokrat belediyecilik anlayışının ne kadar doğru olduğunu ortaya koydu. Betonlar, binalar insanlara bu süreçte bir fayda sağlamadı. Sokağa çıkma yasağı, kısıtlamalar kalktığında halk parklara, yeşil alanlara hücum etti. Bu dönemde de yeşil alanların, parkların yapımlarına öncelik vereceğiz. Bugün herkes bahçeli evlere yöneliyor. Çankaya’da herkesin bahçesi olmayabilir ama herkesin parkı olacak. Bazı projeleri Büyükşehir’le beraber yapacağız. Pandemi süreci açık havanın, açık havada alışveriş yapmanın, yaya yollarının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya çıkardı. Kimse kapalı AVM’lere gitmiyor. Şu anda caddeler daha revaçta, bu pekişecek. İlk etapta Bahçeli 7. Cadde olmak üzere ve Tunalı’ya da çalışılmak üzere yayalaştırmayı gündeme almıştık, araya pandemi girdi. Yayalaştırma bir ihtiyaç oldu artık. Büyükşehir’le oturup bu kararları alacağız. Önemli önceliklerimizden birisi yayalaştırma konusu. Çok güzel, işlevsel olacağına inanıyorum. Esnaf için, Ankara için, Çankaya için büyük bir kazanım olacağına inanıyorum. Bizim artık hayatı, insanı önceleyen bir noktaya çekmemiz lazım. Yeni sürecin kodu bu.
-Çayyolu’nda mevcut hizmet binamız kiralık. Kendi binamızı yapacağız. Muammer Dalkılıç yürüyüş yolunun kenarında Büyükşehir’e ait olan bir arsa var. Onun görüşmesini yapıyoruz.
-Ankara’nın yeni Atatürk Orman Çiftliği olacak Bademlidere’de proje çalışması devam ediyor. Bizim 750 dönümün yanında 500 dönüm Büyükşehir’in park alanı çıktı. Mansur Başkan’la bunları birleştirip beraber yapalım mı diye görüşüyoruz. Ankara’nın dev bir yeşil alanı olacak.
-Yüksel, Selanik, Sakarya, Konur ve Karanfil’i çok güzel yaya bölgesi haline getirdik. Şimdi Kumrular’ın kaldırımları genişletilecek, İzmir 2 Caddesi’nin proje çalışmasını da Büyükşehir ile yapıyoruz.
-Bunu seçimde söylememiştim, Yıldız’a çok güzel bir park yapacağız, sürpriz olsun.
-Maltepe AVM’de 19 Mayıs Gençlik Merkezi’nin imalatı devam ediyor.
-Çiğdem Yüzme Havuzu’nun inşaatı yüzde 90 seviyesini geçti, Türkiye’nin en güzel yüzme havuzu ve yaşam merkezi olacak, ekimde açacağız.
-3 yeni park yaptık. Nisanda açacaktık, eylül ekim gibi açılışını yapacağız.
-Kent tarım hobi evleri kurmuştuk, bunların sayısını arttıracağız.”