Taşçı: Kimse kefilliğe de şahitliğe de yanaşmıyor

Güncelleme Tarihi:

Taşçı: Kimse kefilliğe de şahitliğe de yanaşmıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2011 00:00

TÜSİAV Emlek Sektör Kurul Başkanı Salim Taşçı, yaptıkları ankette vatandaşın kefillik ve şahitliğe mesafeli durduğu sonucunun çıktığını söyledi.

TÜRK Sanayici ve İş Adamları Vakfı Emlak Sektör Kurul Başkanı ve Kamuoyu Araştırmaları Anket Sorumlusu Salim Taşcı, 904 kişi üzerinde yaptıkları araştırmada vatandaşların kefilliği de şahitliği kabul etmeye yanaşmadığı sonucu ortaya çıktığını bildirdi.

“İşin yoksa şahit ol, paran çoksa kefil ol” veya “Babama kefil olmam” sözlerinin günümüzde yerini bulduğunu belirten Taşcı, 904 kişiden 2’si erkek, 3’ü kadın toplam 5 kişinin kefil de, şahit de olacağını söylediğini kaydetti.

Taşçı, “Kadınlardan 3 kişi çok yakınımsa kefil olurum, 1 kişi şahit olurum diye cevaplamaktadır. Bu durumda, 904 kişiden 6 kişi, şahitliğe, kefilliğe olumlu cevap verirken, 898 kişi olumsuz görüş bildirmedi” dedi.

Salim Taşcı, ankete verilen bazı cevapları şöyle sıraladı:

“Sorunuz ürpertici. Aklımı peynir, ekmekle mi yedim? Ben deli miyim? Kendine kefen hazırla. Başımı durup dururken neden belaya sokayım? Ne sormuş olun ne de cevaplamış olayım. Kefil olacak kadar param, şahit olacak kadar zamanım yok. Halen kefillik parası ödüyorum. Kefillikten işimi de, eşimi de kaybettim. Hangi devirde yaşıyoruz? Siz olursanız, bende olurum.”

Taşcı, anketle ilgili “Anlaşılan şu ki, vatandaşın kefillikten canı yanmış. Şahitlik içinse, durup dururken başıma iş mi açayım düşüncesinde” değerlendirmesinde bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!