‘Taş Mektep’in 125. yıl gururu

Güncelleme Tarihi:

‘Taş Mektep’in 125. yıl gururu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2011 00:00

Eğitime 1886 yılında başlayan ve halk arasında Taş Mektep olarak adlandırılan Ankara Atatürk Lisesi, kuruluşunun 125. yılını kutlamaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

SİYASET, bilim, sanat, spor gibi alanlarda Türkiye’ye damgasını vurmuş pek çok önemli ismi yetiştiren Ankara Atatürk Lisesi, kuruluşunun 125. yılını kutlamaya hazırlanıyor.Kuruluş yıldönümü organizasyonu kapsamında, Ankara Atatürk Lisesi Yılın En İyileri Başarı Ödülleri, resim ve fotoğraf sergisi, kariyer günleri, bilim şenliği, kültür sanat haftası, spor şöleni, bilgi yarışması ve eski dostlar mezunlar günü gibi etkinlikler gerçekleştirilecek.
İnternet üzerinden öğrencilerin oylarıyla seçilen yılın en iyilerine ödülleri, 23 Şubat saat 13.00’te yapılacak törende verilecek. Ödül törenine, Uğur Dündar, Yılmaz Özdil, NTV Ankara Temsilcileri Nilgün Balkaç ve Vedat Yazıcıoğlu, Mesut Yar, İpek Atcan, Sadık Gültekin ve Yekta Kopan’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda isim katılacak.

Haberin Devamı

Yıldızlı sancak

Bugünkü Yüksek İhtisas Hastanesi’nin bulunduğu yerde 1886 yılında eğitime başlayan ve halk arasında Taş Mektep olarak adlandırılan Ankara Atatürk Lisesi, Mustafa Kemal Atatürk tarafından, Ankara’ya gelişinden üç gün sonra 30 Aralık 1919’da ziyaret edildi. Erol Üçer önderliğinde kurulan lise, bu tarihten sonra dönemin önemli merkezlerinden biri oldu.
Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nın sürdüğü yıllarda okulun öğretmenlerinin ve öğrencilerinin gösterdiği üstün gayretler sebebiyle, okula bir yıldızlı sancak hediye etti. Bu sancak, okulun bahçesindeki 75. Yıl Eğitim Müzesi’nde sergileniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!