Tartışma büyüyor

Güncelleme Tarihi:

Tartışma büyüyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2016 16:23

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu’nun, “Ankara Ticaret Odası, paralel yapıya verdiği destekleri bağışlarla aklamaya çalışıyor” iddiasıyla başlayan tartışma büyüyor. Ankara Hürriyet’e konuşan iki başkandan Tellioğlu, yeni bir iddia daha ortaya atarak, “ATO Başkanı paralel yapıya kaç milyon TL ve imar rantından elde ettiği mülklerden neler bağışladığını açıklasın” dedi. Bezci ise şu yanıtı verdi: “Benim bir metre imar rantımı bulsun ben ona hepsini bağışlayayım.”

Haberin Devamı

Ankara Ticaret Odası(ATO) Başkanı Salih Bezci ile İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu arasında, geçtiğimiz günlerde başlayan ‘paralel’ tartışması, karşılıklı iddialar ve açıklamalarla sürüyor. Daha önce yaptığı açıklamada, ATO yönetimini eleştirerek ‘istifa’ çağrısında bulunan İMKON Genel Başkanı Tellioğlu, ATO Başkanı Bezci’nin, “Konjonktörden yararlanmaya çalışanlar Ankara Ticaret Odası’nın kurumsal kimliğine zarar veriyor” ifadeleri üzerine dün, Ankara Hürriyet’e konuştu. ATO’ya yönelik çeşitli iddialarda bulunan Tellioğlu, özetle şunları söyledi:

İMAR RANTINDAN NELER BAĞIŞLADI

“Kendileri(Salih Bezci), ATO üyelerinin parasıyla çok bağış sever olduğunu bağıra bağıra açıklıyor, bize de bağış yapmamızı tavsiye ediyor. ATO Başkanı bu zamana kadar paralel yapıya kaç milyon TL ve imar rantından elde ettiği mülklerden neler bağışladığını da açıklayabilir mi. ATO seçimlerinde benim de seçime girdiğim 35. Grup’ta, paralel örgüt talimatıyla karşımda birleşerek, çeşitli hilelerle, az bir oy farkıyla maalesef seçimi kazandılar.”

Haberin Devamı

RANTI BULSUN ONA BAĞIŞLAYACAĞIM

Ankara Hürriyet’e konuşan ATO Başkanı Salih Bezci ise Tellioğlu’nun iddialarına yanıt verdi. Bezci, özetle şunları kaydetti:
“Benim bir metre imar rantımı bulsun ben ona hepsini bağışlayayım. Eğer ki imar rantını FETÖ dağıtıyorsa bu Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e de bir hakarettir.”

ATAMA SEÇİLME TARTIŞMASI

Öte yandan ATO Başkanı Salih Bezci ile İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu arasında Tellioğlu’nun TOBB Meclis Başkanlığı’na ilişkin ‘atama seçilme’ tartışması da yaşandı.

TOBB’DA OYLA SEÇİLDİM ATANMADIM

Tellioğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na ‘Seçim kaybetmiş bir kişiyi neden TOBB’da İnşaat Sektörü Meclis Başkanı’ yaptın diye sormuş. ATO’daki mağdur edilmişliğimizi bildiğinden dolayı ülkemizdeki inşaat sektörüne hizmet etmek maksadıyla şahsıma sahip çıkarak TOBB’daki İnşaat Sektör Meclis Üyeliğine davet etmiştir. İlk genel kurul seçiminde Meclis üyelerinin oyu ile Meclis Başkanı seçildim yani atanmadım.”
TOBB’UN ALEYHİNDE KONUŞUYORDU
Bezci’nin yanıtı ise şöyle oldu:
“TOBB tarafından bu kişi TOBB’a seçilmedi atamayla geldi. Açıklamalarına bakın TOBB’un hakkında da sürekli bağırıyordu. Atama yapıldıktan sonra sesini kesti. TOBB’a atandı sesi kesildi. Gazete açıklamalarına da bakabilirsiniz. Ben oda olacağım diyordu. Çıksın oda olsun TOBB’u da bıraksın. Bu kişi ayrıca ATO’da üçüncü kez seçim kaybetti.”

Haberin Devamı

TARTIŞMANIN GEÇMİŞİ

ATO ile İMKON arasındaki ‘paralel’ tartışması ilk olarak İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu’nun “ATO’daki paralel hakimiyete ‘istifa’ çağrısı” başlıklı yazılı açıklaması ile başladı.

BAĞIŞLARLA KENDİLERİNİ AKLAYAMAZLAR

Tellioğlu, açıklamasında Ankara Emniyeti’ne ve şehit ailelerine yapılacak yardımlara atıfta bulunarak, “Ankara Ticaret Odası üyelerinin aidatlarıyla adeta devlete rüşvet vermeye çalışarak kendini aklayamaz” dedi. Katıldığı bir televizyon programında da eleştirilerini sürdüren Tellioğlu, şu ifadeleri kullandı: “17-25 Aralık sürecinde Ankara Ticaret Odası gibi sözde bizi kanuni olarak mecbur eden kuruluşun Halk Bankası’nın gördüğü operasyonel duruma karşı benim param olan ben de oranın üyesiyim üyelerimizin 150 milyon TL parasını adeta devlete kafa tutar gibi Halk Bankası’ndan Bank Asya’ya yatırma teşebbüsünü kınıyoruz. Ordaki duyarlı meclis üyelerinin itirazıyla ancak İş Bankası’na yatırma kararı çıkmıştır. 17-25 Aralık sürecinde devlete millete tavır alan yönetim kurulu üyelerini devlete havale ediyoruz. Son günlerde Ankara Ticaret Odası falan yere 15 milyon bağış, falan yere 3 milyon bağış diye duyuyoruz. Bunu da kınıyoruz o paralar bizim paramız.”

Haberin Devamı

150 BİN ÜYENİN OYLARIYLA GELDİK

ATO Başkanı Salih Bezci ise Tellioğlu’nun eleştirileri üzerine önceki gün uzun bir yazılı açıklama yaptı. Bezci, açıklamasında özetle şu ifadelere yer verdi:
“Ankara Ticaret Odası’nın 256 komite üyesi ve 188 meclis üyesi Ankara’da faaliyet gösteren 150 bin üyemizin oylarıyla göreve gelmişlerdir. Bir televizyon kanalı aracılığıyla ATO’ya ilişkin asılsız iddialar ortaya atan İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu’nun ortaya attığı iddialar daha önce de başka çıkar çevreleri tarafından dile getirilmiştir. Oda’nın mali yapısıyla ilgili iddialar daha önce müfettiş incelemeleriyle ele alınmış, asılsız olduğu ortaya konmuştur.

İŞ BANKASI’NA YATIRMA BAŞKA TARAFA ÇEKİLİYOR

Haberin Devamı

Ankara Ticaret Odası’nın parasını İş Bankası’na yatırmasını, konjonktürden yararlanmak amacıyla başka yöne çekmeye çalışıyorlar. Biz de bıkmadan usanmadan gerçeği anlatarak bu kişilerin ATO adını kirletmelerinin önüne geçmeye çalışıyoruz. Oda mevduatının değerlendirilmesi, ilgili yasal düzenlemeler uyarınca, vadeli hesaplarda değerlendirilmekte, vade bitiminde de ihale yapılarak en yüksek faiz puanını veren bankaya yatırılarak oda menfaati gözetilmektedir. Aksi takdirdeki davranış hali Oda zararına neden olacağından Yönetim Kurulu’nun hukuki/mali ve cezai sorumluluğunu doğurmaktadır. Bu yöntem sürekli de uygulanmaktadır.

ELEŞTİRMEK YERİNE YARDIM YAPSINLAR

Haberin Devamı

Ankara Ticaret Odası’nın 188 kişilik meclisi oybirliği ile Ankara Emniyet Müdürlüğü ile kamu binalarının onarımı için 15 milyon TL ile 15 Temmuz demokrasi şehitlerinin ailelerine yardım yapmak amacıyla 2,5 milyon TL ödeme kararı almıştır. Bu iddialar öylesine pespaye bir şekilde dillendirilmektedir ki, Ankara Ticaret Odası karalanmaya çalışılırken devlet kurumları da adeta (rüşvetle suçluyu koruduğu iddiasıyla) suçlanmaktadır. Bu iddiayı ortaya atanlar da acaba yaşadığımız bu olağanüstü günlerde bizleri eleştirmek yerine kendileri de şehit ailelerine yardım yapmayı düşünmezler mi?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!