Tarım işçilerine proje mujdesi

Güncelleme Tarihi:

Tarım işçilerine proje mujdesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2010 00:00

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Polatlı’da geçici tarım işçilerinin çalışma ve sosyal hayatlarının iyileştirilmesi amacıyla proje yürüttüklerini bildirdi.

Haberin Devamı

ÇEŞİTLİ temaslarda bulunmak için Polatlı’ya giden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer,  Karayolları Şefliği önünde Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, AK Parti Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, AK Parti Polatlı İlçe Başkanı Yakup Öztürk, partililer ve diğer yetkililer tarafından karşılandı. İlçeye bağlı Sarıoba köyünde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden gelen mevsimlik tarım işçilerini ziyaret eden Dinçer, alkışlarla karşılandı. İşçilerle sohbet eden Dinçer, burada yaptığı konuşmada, geçici tarım işçiliği meselesinin sorun olduğunu, bu sorunun ayrıca içinde başka sorunları da barındırdığını belirtti.
Çalışma yöntemi yok
Tarım işçiliğinin bir çalışma yöntemi olmadığını, herkesin kendi doğduğu yerde işine sahip olmasını istediklerini anlatan Dinçer, “Herkes, evinden işine gitsin gelsin. Çoluğuyla çocuğuyla herhangi bir yere taşınmadan sağlıklı ve güvenlik içerisinde bir iş sahibi olsun. Yine çalıştığı yerde kaydı olsun” dedi.
Problemleriniz var
Bunun her zaman mümkün olmadığını ifade eden Dinçer, şöyle konuştu: “İşte sizler kendi doğduğunuz, yaşadığınız yerden çıkıyor buraya çalışmak için geliyorsunuz. Rızkınızın peşinde dolaşıyorsunuz. Bu kendi içinde sorunlar barındırıyor. Buraya gelirken bir takım sorunlarla karşı karşıyasınız. Taşınırken ulaşım ve seyahatlerle ilgili problemler oluyor. Buraya geldiğiniz zaman sağlık, eğitim, yaşam kalitesiyle alakalı problemleriniz var. Biz belki sizin kendi illerinizde kendi işlerinize sahip olarak yaşayacağınız bir fırsatı yaratamıyoruz.”

Haberin Devamı

Huzur içerisinde gidip gelin

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Zahteroğulları’nın 6 aydır Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerinin Çalışma ve Sosyal Hayatlarının İyileştirilmesi Projesi (METİP) ilgili çalışma yaptığını belirten Dinçer, “Bu formül bizim ilk denememiz olacak. Bazı aksaklıkları, eksiklikleri olabilir ama en azından istiyoruz ki geldiğiniz yerde sağlık probleminiz olmasın, çocukların eğitim problemi olmasın. Sizler gönül huzuru içerisinde gidin, çalışın ve tekrar çadırlarınıza dönün ve güvenlik sorununuz olmasın” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!