Tarım’ı en iyi anlatan fotoğraflar belirlendi

Güncelleme Tarihi:

Tarım’ı en iyi anlatan fotoğraflar belirlendi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2012 00:00

GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Denizbank sponsorluğunda bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiği “Tarım ve İnsan” konulu Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın sonuçları bakanlık merkez binada düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu.

Haberin Devamı

Fotoğraf severlerin büyük ilgi gösterdiği yarışmaya 7’den 70’e hemen her yaş ve meslek grubundan katılım oldu. Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen ve geleneksel hale getirilen “Tarım ve İnsan” konulu yarışmada, 717 katılımcının 3 bin 127 eseri jüri tarafından değerlendirildi. Birbirinden deneyimli isimlerin yer aldığı jüri ayrıca Ulusal Fotoğraf Yarışması Kataloğu’nda yer alacak ve bir yıl boyunca sergilenecek fotoğrafların seçimini de yaptı. 91 Kişiye ait 159 eser sergilenmeye layık görülürken 19’u da ödül aldı.

Toplamda 15 bin lira verilecek

Ekim ayı içerisinde yapılacak ödül töreninde dereceye giren eser sahiplerine toplamda 15 bin lira verilecek. Yarışmada genel kategoride birinciliği Konya’dan öğretim görevlisi Eyüp Karakuş ile Kocaeli’den fotoğrafçı Hüsna Altın, ikinciliği Ankara’dan ressam Orhan Köse ile İstanbul’dan Sebahattin Özveren, üçüncülüğü ise, Konya’dan Celal Gezici ve Mustafa Zengin paylaştı. Çiftçi Özel Ödülü kategorisinde Aydın’dan Özgün Atilla ile Trabzon’dan Sabri Altın dereceye girdi. Öğrenci Özel Ödülü’nü Trabzon’dan Aytaç Özcan ile Aydın’dan Hakan Yaralı paylaştı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Özel Ödülü’nü Diyarbakır’dan Songül Acar ile İstanbul’dan Kadir Çivici kazandı. Denizbank Çalışanları Özel Ödülü ise İstanbul’dan Nursen Kaçan ile Muğla’dan yeşim Eralp Dağdelen paylaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!