Tarihi rotada şantiye gezileri

Güncelleme Tarihi:

Tarihi rotada şantiye gezileri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2022 23:36

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), kent tarihini tanıtmak ve turizmi canlandırmak amacıyla Arkeopark, Roma Tiyatrosu ve Ankara Kalesi Sokak Sağlıklaştırma restorasyon ve konservasyon çalışma alanlarını Başkentlilerin ziyaretine açtı.

Haberin Devamı

Ankara Miras Şantiye Gezileri” uygulamasının ilkine yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, ücretsiz düzenlenen gezide Arkeopark, Roma Tiyatrosu ve Ankara Kalesi Sokak Sağlıklaştırma şantiyelerini yerinde gezerek bilgi aldı. Uygulama ile kentin tarihi ve kültürel miras bilincini artırmayı ve bütün bu arkeolojik çalışmaları, Başkentliler tarafından daha görünür ve bilinir hale getirmeyi istediklerini belirten ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, “Ankara'daki var olan tarihi ve kültürel arkeolojik varlıkların restore çalışmalarını hızla sürdürmeye devam ediyoruz. Projeyle Başkent turizmine katkı sağlamayı da amaçlıyoruz. Ankara tarihte büyük uygarlıklara ev sahipliği yapmış önemli bir kent. Kurumsal sayfamızda gezi duyurusunu yaptık. Gezi esnasında Arkeopark, Roma Tiyatrosu ve Ankara Kalesi içerisindeki tarihi ve Osmanlı yapılarının restorasyon çalışmalarını gezdiriyoruz. Uzman arkadaşlar gezi esnasında bilgilendirme yapıyor. Hem gezerek hem de eğlendirerek Ankara'nın tarihini anlatmış ve tanıtmış oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Tarihi rotada şantiye gezileri


GEZİLER DEVAM EDECEK

Başkentlileri tarihi bir yolculuğa çıkaran Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı; 30 Temmuz, 13 ve 20 Ağustos 2022 tarihlerinde, Roma Tiyatrosu ve Arkeopark'ta saat 11.00-12.00 saatleri arasında, Ankara Kalesi'nde ise 13.00-14.00 saatleri arasında şantiye gezisi düzenleyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!