Tarihi geleceğe aktaran gösteri

Güncelleme Tarihi:

Tarihi geleceğe aktaran gösteri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2010 00:00

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı Devlet Halk Dansları Topluluğu, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Armada Alışveriş Merkezi’nde gösteri sergiledi. “Türkler” dans gösterisini yüzlerce Ankaralı izledi.

GEÇMİŞİ kahramanlıklarla dolu, Hun, Göktürk, Uygur, Türk boyları ve devletleri, Büyük Selçuklu, Osmanlı ve genç Türkiye Cumhuriyeti’nin dans ve müzikle anlatıldığı gösteride Devlet Halk Dansları Topluluğu sanatçıları sahne aldı. Gösteriyi soğuk havaya rağmen yüzlerce Ankaralı izledi. Alışveriş merkezi’nin önünde gerçekleşen gösteri, izleyicilerin büyük beğenisini kazandı.

Tarih sahnesi

“Türkler” dans gösterisinin müzik, beste ve düzenlemelerini 1453 Sultanlar Aşkına, Aşkı Hürrem gibi albümlerinin yaratıcısı Can Atilla gerçekleştirdi. Eser, Türklerin tarih sahnesine ilk çıkışlarından başlayarak Hunlar, Göktürkler, Uygurlar, diğer Türk boyları ve devletleri, Büyük Selçuklular, Osmanlılar ve genç Türkiye Cumhuriyeti’nin ürettiği kültürel mirası, dans ve müzikle anlatıyor.

Yarına miras

Türkler, Türk tarihinin heyecan dolu yolculuğunu, görkemli bir sanatsal anlatımla önümüzdeki günlere bırakmak için hazırlandı. “Türkler” dans gösterisinde, kültürün aktarılmasında önemli bir rolü olan şiir, müzik, halk dansları ve kültürel miras kapsamında değerlendirilebilecek türlü anlatım metotlarının yaşatılması, tanıtılması, sevdirilmesi, korunması ve sonraki nesillere aktarılması amaçlanıyor.

53 DANSÇI SAHNELEDİ

SANAT yönetmenliğini, Devlet Halk Dansları Genel Sanat Yönetmeni O. Kemal Sekmen’in üstlendiği eserin koreografisini, “Sultans Of The Dance (Dansın Sultanları)” gösterisinin yardımcı koreografı, Hürrem Sultan Müzikali’nin yazarı ve koreografı, topluluk sanatçısı Yıldız Çankaya yapıyor. Türklerin ışık tasarımları ise Can Tazebaş’a ait. Eser 53 dansçı tarafından sahneledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!