Tanıtımda üstün başarı gösterenlere ödül

Güncelleme Tarihi:

Tanıtımda üstün başarı gösterenlere ödül
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2011 00:00

Türkiye’nin tanıtımına katkıda bulunan kurum ve kişilere, ‘Uluslararası Üstün Başarı Ödülü’ verildi. Türkiye Tanıtım Platformu’ndan ödül alan kişiler arasında bakanlar, bürokratlar ve ünlü gazeteciler yer aldı.

Haberin Devamı

Türkiye Tanıtma Platformu’nun (TÜTAP) düzenlediği, “Uluslar arası üstün başarı ödülleri” Ankara Hilton’da yapılan törenle sahiplerine verildi. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Kazakistan Devlet Sekreteri ve Dışişleri Bakanı Kanat Saudabayev, RATEF Başkanı Adnan Yüce, Bağdat Valisi Salah Abdel Razag ve Hürriyet Ankara Temsilcisi Metehan Demir’in de ödül aldığı gecede konuşan TÜTAP Başkanı Fikret Yıldız, “Dünya’nın hiçbir ülkesinde Türkiye’de olan turizm potansiyeli yok. Türkiye’nin eksikliği, bu büyük potansiyelin layıkıyla tanıtılmasıdır” şeklinde konuştu. Yıldız, konuşmasının ardından Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’e ödülünü verdi.
Çiçek, yaptığı konuşmada, Türkiye’de genellikle eleştirinin acımasızca yapıldığını ancak takdir söz konusu olduğunda iki cümlenin bile zaman zaman esirgendiğini belirterek, “Halbuki marifet biraz da iltifata tabidir. Ülkemizde daha güzel başarılar elde edilecekse bu başarıyı hak edenleri zaman zaman ödüllendirmek gerekir diye düşünüyorum. O nedenle bu organizasyonu düzenleyenleri tebrik ediyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye marka ülke

Türkiye’nin marka bir ülke olduğunu ifade eden Çiçek, “Türkiye parlayan bir yıldızdır, tanıtımı da o kadar zor değildir. Yeter ki hepimiz, sorumluluklarımızı idrak edelim, üzerimize düşen sorumluluk neyse onu en iyi şekilde yerine getirmenin çabası içinde olalım, o zaman hep beraber kazanacağız” dedi.
Daha sonra Çiçek, THY Genel Müdürü Temel Kotil’e “Uluslararası Onur Ödülü”nü, Kazakistan Devlet Sekreteri ve Dışişleri Bakanı Kanat Saudabayev adına Kazakistan Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev ile Bağdat Valisi Salah Abdülrezzak’a “Uluslararası Dostluk Ödülü” verdi. Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran ile Kazakistan Büyükelçisi Tüymebayev de ödülünü Çiçek’in elinden aldı.

Gökçek törene katılmadı

Gecede, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay “Turizm ve Tanıtma Hizmet Ödülü”ne layık görüldü. Günay’ın ödülünü, Tanıtma Genel Müdürü İbrahim Yazar aldı. Törene katılamayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in ödülü Basın Yayın Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan’a, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in ödülü de Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Canpolat’a verildi.

ÖDÜL ALANLAR

Haberin Devamı

GÜNEŞ yazarı ve Tüm İnternet Medyası Derneği Başkanı Talat Atilla ve Karate/ Kicksboks’da Avrupa şampiyonu olmuş tek sporcumuz Murat Aybirdi’nin de ödül aldığı gecede diğer ödül kazanan isimler şunlar: Temel Kotil (THY Genel Müdürü), K.Gökhan Bozkurt (Türk Telekom Genel Müdürü), Ali Arıduru (Sivil Havacılık Genel Müdürü), Mahmut Koçak (Politika Merkezi Başkanı), Murat Aybirdi (Karate ve Kickboks Avrupa Şampiyonu), Gökmen Özdoğan (Özdoğan Grup), Fatih Karaca (Kanaltürk), Yılmaz Tunca (Flash TV), Yaşar Taşkın Koç (Kanal 24), Adnan Yüce (RATEF), Sedat Bozkurt (Fox TV), Erkan Tan (TV 8), Osman Gökçek (Beyaz TV).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!