Tandoğan’a Miranda heykeli

Güncelleme Tarihi:

Tandoğan’a Miranda heykeli
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2016 01:00

Amerikan Bağımsızlık Savaşı ve Fransız Devrimi’nde önemli bir rol oynayan Venezuelalı General Fransisco de Miranda’nın heykeli, Ankara Üniversitesi’nin Tandoğan yerleşkesine dikildi.

Haberin Devamı

Ankara Üniversitesinin Tandoğan yerleşkesindeki Latin Amerika Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin (LAMER) bahçesinde Latin Amerika’nın bağımsızlık savaşında ön saflarda mücadele eden, Amerikan Bağımsızlık Savaşı ve Fransız Devrimi’nde de rol alan Venezuelalı General Fransisco de Miranda’nın heykeli açıldı. Heykelin açılışı nedeniyle düzenlenen törene, Venezuela Dışişleri Bakanlığı Avrupa’dan Sorumlu Bakan Yardımcısı Samuel Moncada’nın yanı sıra çok sayıda yabancı misyon temsilcisi katıldı. Moncada, buradaki konuşmasında, Amerikan Bağımsızlık Savaşı’nda mücadele eden ve Fransız Devrimi’ne katılan General Miranda’nın adeta Fransız Devrimi’ni kurtardığını belirterek, “Miranda sadece Venezuela değil, tüm Latin Amerika’nın bağımsızlık sürecinde önderlik vasfına sahip olmuştur” dedi. Türkiye ile Venezuela ilişkilerine de değinen Moncada, “İlişkilerimizi derinleştirmek ve geliştirmek adına çok çalışmalıyız” diye konuştu. 

Haberin Devamı

SİMON BOLİVAR BÖLÜMÜ AÇILACAK

Venezuela’nın Ankara Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes de konuşmasında, “Latin Amerika’da, Avrupa’dan gelen işgale karşı ayaklanan, kendini ortaya koyan birçok figür olmuştur ama bunların arasında organize ve örgütlü vücuda sahip bir projeyi hayata geçiren General Miranda’dır. Bu şahsın Karakas doğumlu olması bizim için bir şanstır” ifadelerini kullandı.
Büyükelçi Reyes, ileriki dönemde LAMER ile hayata geçirmeyi düşündükleri çalışma kapsamında, merkeze Simon Bolivar bölümü açılmasını planladıklarını dile getirdi. Törende, General Miranda’nın heykelinin açılışı sonrası kokteyl düzenlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!