Tam kapanmada hasta başvuruları yüzde 40 azaldı

Güncelleme Tarihi:

Tam kapanmada hasta başvuruları yüzde 40 azaldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2021 23:48

Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Oğuztürk koronavirüs kaynaklı başvuruların iki hafta öncesine göre yüzde 40 düştüğüne dikkat çekti ancak uyardı: “Bu bayramda da vaka sayılarının azalmasına engel teşkil edebilecek aktivitelerden uzak durulması gerekiyor.”

Haberin Devamı

Tam kapanma süreciyle birlikte vaka sayılarında başlayan düşüş hastanelere olumlu yansıyor. Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Oğuztürk, koronavirüste 'tam kapanma' ile birlikte hastaneye başvuran COVID-19 hastası sayısında iki hafta öncesine göre yüzde 40 oranında düşüş yaşandığını söyledi. Oğuztürk son iki haftayı, “Gönül rahatlığıyla ifade edebiliriz ki vaka sayılarımız acile başvuru anlamında da azalmış durumda. İki hafta önceye göre yüzde 40 oranında KOVID-19 nedeniyle gelen hasta sayısında bir azalma durumu söz konusu. Şu an itibarıyla mutluyuz” sözleriyle değerlendirdi. Prof. Dr. Oğuztürk, bayramdaki kapanmanın vaka sayılarına etkisinin olumlu seyirde devam edeceğini belirterek şunları söyledi:

Tam kapanmada hasta başvuruları yüzde 40 azaldı


LÜTFEN TELEFONLA GÖRÜŞSÜNLER

“Bayramdaki yasakların vaka sayılarına etkisi olacak. Ülke insanımız da belirli bilgi seviyesine sahip oldu. Uyarıların bir şekilde herkes tarafından bilindiği kanaatindeyiz. Çekirdek aile tarzı yaşam biçimini yine aktive etmemiz gerekiyor. Bir noktaya dikkat etmek gerekiyor. Bu bayramda da vaka sayılarının azalmasına engel teşkil edebilecek aktivitelerden uzak durulması gerekiyor. Lütfen insanlarımız telefonla görüşsünler, büyüklerine olan sevgi gösterilerini, bayram kutlamalarını telefon aracılığıyla oluştursunlar.

YAKIN TEMAS YAPMASINLAR

Yakın temas şeklindeki bayramlaşmalarını son kez yapmasınlar. Sonraki bayramlarda daha rahat kutlayabilmek için bu bayramda bu fedakarlığı gösterebilmeleri gerekiyor. İnanın ki sağlık çalışanlarından güvenlik güçlerine kadar kurallara uyanlar fedakarlık yapıyor. Bu fedakarlık sonucunda bu rakamlar düşme eğilimine girdi. Ama küçük bir tedbirsizlik ve kurallara uymama durumunda istikrarsızlıklar, vaka sayılarını tekrar ortaya çıkaracağından, bu kadar emeği boşa çıkarmama adına bu bayramda da ülke insanlarımızın kurallara uyma konusunda özen göstermesi hayati önem arz etmekte. “

Tam kapanmada hasta başvuruları yüzde 40 azaldı


KURBAN BAYRAMI’NDA KISITLAMA İHTİMALİ DÜŞÜK

Oğuztürk, normalleşme sürecinde aşılamanın da hızlanmasıyla kısıtlamaların gevşetileceğine tahmin ettiğini belirterek, ”Rakamları düşürebilirsek ve bu süreçte yaz dönemine böyle rakamlarla girersek, aşılama uygulamalarının da gelecek aşı takviyeleriyle daha üst düzeye çıkmasıyla birlikte Kurban Bayramı’nda ben kısıtlama olma ihtimalini çok düşük görüyorum” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!