Talatpaşa Bulvarı’nda beyaz tarife

Güncelleme Tarihi:

Talatpaşa Bulvarı’nda beyaz tarife
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2016 16:21

Ankara’nın tek ‘yol kenarı ücretli otoparkı’ Talatpaşa Bulvarı, Büyükşehir’in lehine çıkan mahkeme kararının ardından dün itibarıyla ‘ücretsiz’ oldu. Sabahın ilk saatlerinde, polis desteğiyle bölgeye giden Büyükşehir zabıtası, ücret tarifesini gösteren levhaların üzerine beyaz sayfalarla kapattı.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, Ulus’ta bir gencin öldürülmesinin ardından yol kenarı ücretli otoparkları için aldığı “Ücretsiz” kararını yargıya taşıyan ve yürütmeyi durdurma kararıyla Talatpaşa’da yeniden ücret toplamaya başlayan işletmenin açtığı dava, Ankara İdare Mahkemesi’nce iptal edildi.  Kararın ardından, dün sabahın erken saatlerinde Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, polis desteğiyle denetim için Talatpaşa’ya geldi. Otoparkçıların bir gün öncesinden terk ettiği bulvarı baştan sona yürüyerek gezen zabıta ekipleri, ücret tarifelerinin üzerini beyaz kağıtlarla kapattı. Zabıta, bölgede hem yaya olarak hem de araçlarla gün boyu devriye attı. Talatpaşa Bulvarı’ndaki zabıta nöbetinin devam edeceğini belirten Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Abdurrahman Karabudak, Ankara Hürriyet’e şunları söyledi:

Haberin Devamı

PARA TOPLAYANA ANINDA MÜDAHALE

“Problemli bir bölgeydi. Mahkeme kararı, belediyenin haklı olduğunu göstermiş oldu. Bir ekibimiz sabit olarak görevlendirildi. Tabelaların üzerine ‘ücretsizdir’ yazılı stickerlarımızı yapıştırdıktan sonra bir süre daha orada olacaklar. Zaten dava sonuçlandığı için otoparkı işletenler de geri çekildi. Ayrıca ekiplerimiz ara ara denetimlerini sürdürecek. Vatandaşlarımızın para toplandığına yönelik ALO 153 Mavi Masa’ya bir şikayeti olursa da hemen  müdahalede bulunacağız.”

Talatpaşa Bulvarı’nda beyaz tarife

GÖREV TAMAM SELFIE’Sİ

Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, mahkeme kararıyla yeniden ‘ücretsiz’ olduktan sonra otoparkçıların terk ettiği Talatpaşa Bulvarı’nda, denetimlerinin ardından selfie çekti.

9 TEMMUZ’DAN BUGÜNE SOKAKLARDA NELER YAŞANDI

Ankara’daki yol kenarı ücretli otoparkları ile Talatpaşa Bulvarı’nda yaşanan otopark sürecinin özeti şöyle:
* 9 Temmuz 2015’te, Ulus Rüzgarlı Caddesi’nde 21 yaşındaki Mehmet Karagöz, yol kenarı ücretli otoparkları protesto ederken otoparkçı kurşunuyla hayatını kaybetti.
* 10 Temmuz 2015’te, bir basın toplantısı düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yol kenarı otoparkların 15 Temmuz’dan itibaren ücretsiz olacağını açıkladı. Gökçek’in açıklamasından 1.5 saat sonra otoparkların ücretsiz olmasıyla ilgili hazırlanan Başkanlık Yazısı, Büyükşehir Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edildi.
* 15 Temmuz 2015’te, ‘ücretli’ olan ‘yol kenarı otoparkları’ ‘ücretsiz’ hale getirildi. Ankara Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin 200 kişilik timi cadde ve sokakları denetledi.
* Aralık 2015’te, otoparkçılar Talatpaşa Bulvarı’nda yeniden ortaya çıktı. yol kenarındaki tabelalarda asılı ‘ücretsizdir’ yazılarını söken otoparkçılar, sürücülerden para toplamaya başladı.
* 5 ay sonra Talatpaşa Bulvarı’nda ortaya çıkan otoparkçılar, “Mahkeme kararı var” derken, Büyükşehir zabıtası 11. Ankara İdare Mahkemesi’nde görülen dava sonuçlanana kadar bölgede nöbet tuttu.
* 26 Ocak 2016’da, Büyükşehir Belediyesi, 11. İdare Mahkemesi tarafından görülen davada, firmanın iptal isteminin reddedildiğini açıklayarak, Talatpaşa Bulvarı’ndaki yol kenarı otoparkının da diğerleri gibi ücretsiz olarak kullanılacağını bildirdi.
* 27 Ocak 2016’da, Büyükşehir zabıtası ile polis, yeniden ücretsiz olan Bulvar’da, aracını park eden vatandaştan para alınıp alınmadığını denetleyip, tabelaların üzerini kapattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!