Talatpaşa Bulvarı Yol Kenarı Otopark Ücretsiz

Güncelleme Tarihi:

Talatpaşa Bulvarı Yol Kenarı Otopark Ücretsiz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2016 15:54

Talatpaşa Bulvarı yol kenarı otopark, ücretsiz kullanıma açıldı.
Ankara 11. İdare Mahkemesi’nin otopark işletmecisinin Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamasının iptali için açtığı davayı reddetmesinin ardından Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, emniyet güçleriyle birlikte sabah saatlerinde Talatpaşa Bulvarı yol kenarı otoparka giderek, kararın uygulanmasını sağladı. Zabıta ekipleri, yol kenarı otoparkta otopark işletmecilerinin bulunmadığını ve vatandaşların araçlarının sorunsuz bir şekilde park ettiklerini belirledikten sonra Talatpaşa Bulvarı üzerinde 54 araç kapasiteli açık otopark alanını kontrol ederek, park ücret tarifesini gösteren levhaların üzerini kapattı.
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı yetkilileri, Talatpaşa Bulvarı yol kenarı otoparkın mahkeme kararı ile ücretsiz olduğunu belirterek, otopark işletmecilerinin veya başka kişilerin ücret almaması için zabıta ekiplerinin bölgede görev yapacağını ve kontrollerin devam edeceğini söyledi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yol boyu açık otoparklarla ilgili vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler ve geçen yaz Rüzgarlı Caddesi’nde esnaf ile otopark görevlileri arasında çıkan ve bir gencin ölümüyle sonuçlanan olayın ardından yol boyu otoparkların Belediye Meclis kararıyla 15 Temmuz 2015 tarihinden itibaren ücretsiz olacağı duyurulmuştu. Büyükşehir Belediyesi, ANFA’nın (Ankara Altınpark İşletmeleri Ltd. Şti) alt kiracısı olarak yol kenarı açık otoparkları işleten firmaların sözleşmelerini iptal ederek, otoparkçılık faaliyeti yapmamalarına dair bildirimde bulunmuştu. Büyükşehir Belediyesi’nin işlemine itiraz eden ve ANFA’nın alt kiracısı olarak Talatpaşa Bulvarı’nda otopark işletmeciliği yapan firma da mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı alarak, otoparkı yeniden işletmeye başlamıştı.
Ankara 11. İdare Mahkemesi tarafından görülen davada, firmanın iptali istemi ret kararının ardından Talatpaşa Bulvarı yol kenarı otopark ücretsiz kullanıma açıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!