Taksit yasakları kuyumcuları üzdü

Güncelleme Tarihi:

Taksit yasakları kuyumcuları üzdü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2014 01:12

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan Çavuşculu, 1 Şubat’tan itibaren kredi kartıyla taksitle altın alma döneminin sona erecek olmasını üzüntüyle karşıladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Çavuşculu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) kredi kartıyla taksitle altın alma dönemini sona erdirecek yönetmelik değişikliğinin sektöre etkilerini değerlendirdi.
Söz konusu yönetmeliğin, sektörü olumsuz etkileyeceğini ve tüketicileri mağdur edeceğini savunan Çavuşculu, kuyumcuların 1 Şubat’tan itibaren taksitle satış yapamayacaklarını belirtti. Bu durumu eleştiren Çavuşculu, “Bu yönetmelik, özellikle bilezik, yüzük, alyans, kolye ve küpe gibi ziynet amaçlı takıları üretenlerle satanları zor durumda bırakacak. Vatandaşımız bu tür katma ürünleri özel günlerde hediye etmek için alıyor. Bu ürünlere en az 6 aylık taksitli satış süresi tanınmalı” diye konuştu.

DÜĞÜNCÜLER DÜŞÜNMEYE BAŞLADI

Düzenlemenin hayata geçmesiyle sadece kuyumcu esnafının değil tüketicilerin de sıkıntıya gireceğini savunan Çavuşculu, sektördeki sirkülasyonun duracağını ileri sürdü. Türkiye’de altının geleneklerin bir parçası olduğunu dile getiren Çavuşculu, sıkıntının asıl boyutunun özellikle düğün sezonunun açıldığı yaz aylarında görüleceğini ifade etti. Taksitlendirmenin tüketiciye büyük avantaj sağladığına işaret eden Çavuşculu, “Düğün yapacak olanlar şimdiden kara kara düşünmeye başladı. Peşin parası olan güle oynaya düğün yapacak, peki olmayan bu işin içinden nasıl çıkacak?” diye sordu. Çavuşculu, yatırım amaçlı tercih edilen külçe altınlarda ise taksitlendirmenin kaldırılmasını desteklediklerini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!