Taksiciler yeni başkanını seçecek

Güncelleme Tarihi:

Taksiciler yeni başkanını seçecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2017 16:31

Başkent’te taksicilerin de bağlı bulunduğu Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası, Olağanüstü Genel Kurul’a gidiyor. Yeni başkanın belirleneceği olağanüstü seçim, 15 Ekim pazar günü Ankara Arena Spor Salonu’nda yapılacak.

Haberin Devamı

Yönetimdeki iki grubun anlaşmazlığı nedeniyle haziran ayında Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası’nda kavga çıkmıştı. Yaşanan olay üzerine odanın da bağlı bulunduğu üst birlik Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) şoförler odasını olağanüstü seçime götürme kararı almıştı. Mevcut Başkan Zafer Şener ile Başkan Vekili İzzet Yıldırım’ın tekrar aday olduğu seçimde odanın bir önceki Başkanı olan ve şu anda ANKESOB’un başında bulunan Mehmet Yiğiner de aday olarak yer alıyor. Seçim için geri sayım sürerken, adaylardan Cengiz Koçak taksicilerle bir araya gelerek, “Biz Taksiciyiz grubu olarak adayız, taksicileri taksiciler yönetmeli. Seçildiğimizde ilk işimiz VİP araçlarla uğraşmak. Yoksa taksici esnafı evine ekmek götüremez hale gelecek” mesajını verdi. Başkan adaylarının seçim öncesi beyanatları özetle şöyle:

Haberin Devamı

Taksiciler yeni başkanını seçecek


Mehmet Yiğiner: Aday olmamız için esnaftan çok aşırı bir talep geldi. İnşallah seçim sonucunda da bu belli olur. Esnafın talebini geri çeviremedik. Hizmet için adayız. Diğer aday arkadaşlara da başarılar diliyoruz.”

Taksiciler yeni başkanını seçecek


İzzet Yıldırım: “Genel kurulda esnafımızın vicdanı ile hareket edeceğinden en ufak endişem yoktur. Yeni dönemde çalışmalar tüm hızıyla devam edecek ayrıca mesleğimize zarar veren unsurlarla da mücadele edilecektir.”

Taksiciler yeni başkanını seçecek


Cengiz Koçak: “Avrupa ve ülkemizde bin kişiye bir taksi düşerken Ankara’da 400 kişiye bir taksi düşüyor. Bu sorun için üniversitelerle çalışma yaparak gerekli mercilerde sıkıntımızı dile getireceğiz. ”

Taksiciler yeni başkanını seçecek


Murat Karaçalı: “Taksicinin hakkını taksici savunur. Yönetim kadromuzun tamamı taksici esnafından oluşacak. Taksici esnafına büyük zarar veren VIP taşımacılık ile mücadele edeceğiz.”

Haberin Devamı

Taksiciler yeni başkanını seçecek


Hamdi Çelik: “Toplu taşıma planlaması yapılırken, taksici esnafının görüşlerine başvurulmuyor. Taksici esnafının kaybolan itibarının geri gelmesi gerekiyor. Bunun için göreve talibiz.”

Taksiciler yeni başkanını seçecek


Mehmet Hasbioğlu: “Görüşü ne olursa olsun davası ‘ekmek davası’ olan şoför esnafı bizim dava arkadaşımızdır. Bu anlayış içerisinde hizmet etmek için başkanlığa talibim.”

BAKMADAN GEÇME!