Tacizci baltayı taşa vurdu

Güncelleme Tarihi:

Tacizci baltayı taşa vurdu
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2013 00:00

Bilişim suçu davalarıyla ün yapan Avukat Meltem Banko’ya ‘Meltem elimde resimlerin var’ şeklinde kısa mesajlar gelmeye başladı.

Haberin Devamı

Cep telefonu yoluyla taciz ve şantaja uğramaya başlayan Avukat Meltem Banko, tanımadığı bu kişinin kim olduğunu bulmak için harekete geçti. Banko, yaşadığı kabus dolu süreci şöyle anlattı:
“Bu kişi cep telefonumu arıyor, sesimi dinleyip kapatıyordu. ‘Bu işkence biter’ diye bekledim, ancak bitmedi. Yaklaşık bir hafta boyunca söz konusu kişi beni rahatsız etti. Bu nedenle telefonumu değiştirmek zorunda kaldım. Numara engelleme sistemi mevcut olan bir telefon aldım ve bu kişiyi engelledim. Ancak bundan önce bu şekilde rahatsız edilmeye başladıktan sonra hemen savcılığa suç duyurusunda bulunmaya gittim. Savcının yanında ifade verirken bile bu şahıs beni aradı ve savcı da bu olaya tanık oldu. Kişiyi hiç bir şekilde tanımıyordum. Bildiğim kadarıyla 10’dan fazla bayan avukata aynı şekilde tacizlerde bulunmuş ve hepsine, ‘elimde çıplak fotoğrafların var, internete vereceğim’ gibi mesajlar atıp sabahlara kadar telefonları rahatsız etmiş.

Haberin Devamı

HAPİSLE CEZALANDIRILDI

Sanığın işlediği suçlardaki cep telefonunda kayıtlı olan delilleri inceleyen Sincan 1’nci Asliye Ceza Mahkemesi heyeti, daha öncede çeşitli suçlardan sabıkalı olan U. K.'yi  ‘cinsel taciz, kişilerin huzur ve sükununu bozma ile şantaj suçlarından’ toplam 2 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca U.K.'ye 62 gün adli para cezası karşılığı bin 240 lira ceza verdi. Sanık U.K., bunların dışında daha önce Konya 1. Sulh Ceza Mahkemesi ve Konya 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nin verdiği ertelenen, 5 yıl içinde tekrar suç işlemesinden dolayı bu suçlardan aldığı hapis cezalarını da yatacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!