Susuzluk krizine karşı ’Ayşe’nin Bulut Projesi’

Güncelleme Tarihi:

Susuzluk krizine karşı ’Ayşe’nin Bulut Projesi’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2007 00:00

Doğal Hayatı Koruma Vakfı, başta Başkent Ankara olmak üzere su kesintilerinin yaşandığı dönemde "Ayşe’nin Bulut Projesi" isimli bir kitap yayımlayarak "azalan su kaynaklarına" dikkat çekiyor. Kitapta iki günde bir su kesintisi yaşanan bir kentte ceviz ağacını sulayamayan Ayşe’nin bir yağmur bulutu yaratmasını anlatılıyor.

DOĞAL Hayatı Koruma Vakfı (WWF-Türkiye), "azalan su kaynaklarına dikkat çekmek" amacıyla, "Ayşe’nin Bulut Projesi" adında, çocuklara yönelik bir kitap yayımladı. Söz konusu kitabın, önümüzdeki günlerde, WWF-Türkiye ofisi ve kitabevlerinde satışa sunulacağı bildirildi.

WWF-Türkiye İletişim Asistanı Sezen Gülşen, vakıflarının, "Suyumuza Sahip Çıkalım" kampanyası kapsamında, azalan su kaynaklarına dikkat çekmek için çocuklara yönelik bir kitap hazırladığını belirterek, "(Ayşe’nin Bulut Projesi) adındaki bu kitabı, değerli yazar ve çizer Behiç Ak ile birlikte hazırladık. Kitabımız, 6-12 yaşları arasındaki çocuklara hitap ediyor" dedi.

Gülşen, söz konusu kitapta, yaşadığı şehirde suların kesilmesiyle birlikte, bir bulut projesi yaparak, kente yağmur yağdırmayı planlayan Ayşe ve arkadaşlarının, kentleşme, ormansızlaşma ve iklim değişikliğinin su kaynaklarına etkisine, bu kaynakların nasıl kirlendiğine ve suyun kullanımında yapılan hataların, nelere mal olduğuna tanık olduklarını ifade etti.

"İnsanların doğayla uyum içinde yaşayacağı bir gelecek kurmayı amaçlayan" WWF-Türkiye’nin, söz konusu kitabı, "geleceği yaratacak çocuklar"a armağan ettiğini söyleyen Gülşen, kitapla ilgili detaylı bilgiye, WWF-Türkiye’nin resmi internet sitesi, www. wwf.org.tr’den ulaşılabileceğini kaydetti.

Şehirde yaşanan kuraklık nedeniyle, bahçelerinde kurumaya yüz tutan ceviz ağacını sulamak için eve gittiğinde, suların iki günde bir kesintiye uğrayacağını öğrenen Ayşe, mahalledeki arkadaşları ve sevimli kedisi Sarman’la birlikte bir yağmur bulutu yaratmaya karar verir.

Ayşe ve arkadaşlarının bu işi başaramayacaklarını bilen bir bulut, Ayşe ve Sarman’ı sırtına alarak, onları şehirde bir gezintiye çıkarır. Gezi boyunca Ayşe ve kedisi, barajların nasıl dolduğu, insan nüfusu arttıkça suların nasıl çekildiği, doğadaki su döngüsü, alternatif enerji kaynakları, suyun verimli kullanımı ve şehir planlamacılığı hakkında bilgi sahibi olur.

Beypazarı havuzuna kavuştu

BEYPAZARI İlçesi’nin ilk yüzme havuzu tamamlandı. Hafta sonu gerçekleştirilen açılış töreniyle hizmete giren havuza yoğun ilgi beklenirken havuz, özel günlerde de kullanılabilecek.

Beypazarı Başağaç mevkiinde, Çayırhan - Nallıhan yolu 6. km’de inşa edilen ve bu yaz Beypazarlıların en gözde uğrak yeri olması beklenen yüzme havuzu, 450 metrekare alana inşa edildi. Belediye işletmesinde halkın kullanımına açılan yüzme havuzu hafta sonları ailelere, hafta içi ise bay bayan ayrı günlerde olmak üzere hizmet verecek. Havuzun gün dağılımı ise halktan gelecek talep doğrultusunda belirlenecek. İlk etapta; Pazar-Çarşamba-Perşembe günleri erkeklere, Salı-Cuma günleri bayanlara, Cumartesi günü ise ailelere hizmet verecek olan yüzme havuzu; çocuk bölümü ve kafeteryasıyla Beypazarlılara sıcak yaz günlerinde nefes aldıracak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!