Süse aldanmayın içeriğine bakın

Güncelleme Tarihi:

Süse aldanmayın içeriğine bakın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2013 01:14

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni eğitim-öğretim dönemi öncesinde kırtasiye alışverişi yapacak ailelere, “Kırtasiye malzemelerinin fiziksel değil kimyasal içeriğine dikkat edin” uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Satın alınan ürünlerin çocukların sağlığını tehdit etmemesi gerektiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, şunları söyledi: “Ürünleri, güvenilir yerlerden alın. ‘CE ve 71-3’ uluslararası standart işaretlerinin bulunup bulunmadığını kontrol edin. Yarınlarımızın umudu çocuklarımızın sağlıklarına dikkat edin. Kullanacakları kırtasiye malzemelerinin fiziksel değil kimyasal içeriğine dikkat edin. Çocuklarımızın sağlığını hiçe sayıp sadece kendi ceplerini ve kazançlarını düşünen fırsatçıların ekmeğine yağ sürmeyin.”

ÇİN MALINA DİKKAT

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın ‘bazı ürünlerle ilgili tehlikeli kimyasal madde’ tebliğine işaret eden Palandöken, tekstil, hazır giyim, deri ve kırtasiye başta olmak üzere bazı tüketim ürünlerinde azoboyar madde ve fitalatların kullanımı ile ilgili getirilen sınırlamalara mutlaka dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. “Çin’den getirilerek ucuz diye piyasaya sürülen ürünlere dikkat
edilmelidir” diyen Plandöken, şöyle devam etti: “Balanlığın 2011’de yapmış olduğu denetimlerde kırtasiye ürünlerindeki güvensizlik oranı yüzde 53 iken, bu oran 2012’de yüzde 24’e düşmüştür. Yine 2011’de diğer tüm ürünlerdeki güvensizlik oranı, yüzde 38,64 iken, 2012’de bu oran yüzde 8,73 seviyelerine düşmüş bulunuyor. Ne kadar düzelme olsa da yine çocuklarımızın sağlığını piyasada satışı yapılan Çin malı ürünler tehdit etmektedir. Bu tespitler vatandaşlarımıza rehber olmalı ve alacakları ürünlere çok dikkat etmelidirler.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!