Sultan Menteşe Türkiye’yi temsil edecek

Güncelleme Tarihi:

Sultan Menteşe Türkiye’yi  temsil edecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2018 14:54

Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin genç dansçılarından Sultan Menteşe, 2-10 Temmuz tarihleri arasında bu yıl altıncısı düzenlenecek İstanbul Bale Yarışması’nda Türkiye’yi temsil edecek. Yoğun bir hazırlık süreci geçiren Menteşe, dünyanın farklı ülkelerinden bale sanatçılarıyla yarışacak.

Haberin Devamı

Sultan Menteşe, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 6. İstanbul Bale Yarışması’nda Türkiye’yi temsil edecek. Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde üç sezondur çeşitli rollerde sahneye çıkan Menteşe, yarışma için yaklaşık iki aydır çalışıyor. Çalışmalarını Sanem Ergüler Hiçyılmaz, Almula Özlem ve Zeynep Sunal’la birlikte sürdüren 22 yaşındaki sanatçı, yaklaşık 50 dansçı arasından 10 kişi arasına seçilerek ismini yarı finale yazdırdı. Menteşe, 2-10 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek finallerde Rusya, Özbekistan, Ukrayna, Japonya, ABD, Letonya gibi ülkelerden dansçılarla yarışacak.

UYUYAN GÜZEL VE ESMERALDA

Günde ortalama 4-5 saatlik bir çalışma programı uyguladıklarını belirten Sultan Menteşe, yarışmada en iyi performansı sergileyip, Türkiye’yi başarılı şekilde temsil etmek istediğini aktardı. Menteşe, iki turda gerçekleşecek olan yarışmanın ilk turunda Uyuyan Güzel ve Medora Corsaire eserlerinden bölümler sergileyeceğini, ikinci turda da Esmeralda’dan bölümler dans edeceğini ifade etti.

Haberin Devamı

PSİKOLOJİK SAVAŞ

Sultan Menteşe’nin hazırlık sürecinde en büyük destekçilerinden biri olan Ankara Devlet Opera ve Balesi Bale Başkoreografı Hakan Odabaşı, bu tür yarışmalarda sanatçıların kendilerini diğer ülkelerden dansçılarla kıyaslama imkanı bulduğunu söyledi. Yarışmanın zor olduğunu, ne kadar iyi bir hazırlık süreci geçirilse de sahnede işlerin değişebileceğini anlatan Odabaşı, yarışmanın psikolojik bir savaş olduğunu vurguladı. Genel Sanat Yönetmenliğini Mehmet Balkan’ın yaptığı yarışmada, jüride önemli isimlerin olduğunu aktaran Hakan Odabaşı, jürinin sanatçının esere uyumuna, müziğe, kostümüne ve daha birçok şeye baktığını dile getirdi. Odabaşı, Sultan Menteşe’nin alacağı bir derecenin Türkiye için büyük gurur verici olacağını sözlerine ekledi.

BAKMADAN GEÇME!