Şükranla anıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Şükranla anıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2007 00:00

Aramızdan ayrılışının 69. yıldönümünde Ulu Önder Atatürk, bugün çeşitli etkinliklerle anılacak. Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde 10 Kasım etkinlikeri altrındaki bir dizi programa Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz ve gazzeteci-yazar Can Dündar katılacak. Ressam Burhan Fidan’ın Atatürk Sergisi ve kısa film gösterileriyle Ulu Önder anılacak.

Yunus Emre Kültür Merkezi de 10 Kasım Atatürk’ü Anma Gününde çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak. 9 Kasım’da başlayan "Atatürk ve Ankara" isimli resim ve fotoğraf sergisi devam ederken, Türk Sanat Müziği Korosunun Atatürk’ün sevdiği şarkılar konseri de Ankaralılarla buluşacak. Gazi Üniversitesi de Atamız’ı kaybettiğimiz bu günde Çubuk Belediyesi işbirliği yaparak 3 bin 500 sedir fidanını toprakla buluşturacak.

CAN DÜNDAR D&R’DA

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç, 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında, orman alanlarını genişletmek, ağaç ve orman sevgisini aşılamak, gelecek kuşaklara bereketli bir Türkiye bırakmak amacıyla 3 bin 500 sedir fidanın dikeceklerini belirtti.

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı’nın düzenlediği, "Okunuşunun 80. Yılında Büyük Nutuk’un Değeri" konulu konferans da bugün saat 10.00’da başlayacak. Atatürk’le ilgili belgesel filmlerinin kuşkusuz en çok ilgi çekeni Sarı Zeybek’in yaratıcısı Can Dündar yüce Atatürk’ü anma etkinlikleri çerçevesinde saat 16.00’da Tunalı’daki D&R Mağazasında hayranlarıyla buluşacak.

Ata’ya bir milyon çiçek

Çiçekçiler Odası Ulu Önder Atatürk’ü kaybettiğimiz 10 Kasım gününde Anıtkabir’i 1 milyon dal çiçekle donatarak, Ata’ya olan bağlılıklarını bir kez daha gösteriyor. Çiçekçiler Odası Atatürk ve Türk Bayrağı’nın çiçeklerle resmetti, tarihi Aslanlı Yol ve sütunlar Ata’nın sevdiği çiçeklerle süsledi. Atatürk Çiçeği olarak bilinen Poinsetya, Antoryum, Kazablanka ve Kasımpatı çiçeklerinden oluşan rekor sayıdaki 1 milyon dal çiçekğin Ata’nın anısına sahip çıktıklarının göstergesi olduğunu söyleyen Çiçekçiler Odası Başkanı Emin Çimen, "Millet olarak birliğe ihtiyacımızın olduğu bugünlerde oda olarak hem Atamıza bağlılığımızı hem teröre tepkimizi çiçeklerimizle gösteriyoruz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!