Su sıkıntısı çekilmeyecek

Güncelleme Tarihi:

Su sıkıntısı çekilmeyecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2010 00:00

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, şehir merkezinde saniyede 220 litre su tüketildiği belirtirken, bu ihtiyacın yüzde 50’sini göletlerden, kalan bölümünü de içme suyu kuyularından karşıladıklarını belirtti.

YOZGAT şehir merkezinin içme suyu ihtiyacının bir bölümünü karşılayan Kirazlı, Cevdet Dündar ve Nohutlu göletleri yüzde 100 doluluk oranına ulaştı, sular savaklardan taşmaya başladı. İçme suyu göletlerinde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Yusuf Başer, kar yağışının mevsim normallerinin altında olmasına rağmen ilk defa Şubat ayında göletlerdeki su seviyesinin kapasitenin üstüne çıktığını söyledi.

Yozgat şehir merkezinde saniyede 220 litre su tüketildiğini belirten Belediye Başkanı Yusuf Başer, “Bu ihtiyacın yaklaşık 50 litresini göletlerden, kalan kısmını da Çorum ili sınırları içerisinde bulunan Arapseyf mevkiindeki içme suyu kuyularından karşılıyoruz. Gövde inşaatı devam eden Musabeyli barajı tamamlandığında ise şehrimizin su ihtiyacının tamamı Musabeyli barajından karşılanacak. Arapseyf’den gelen suyu ise su birliğine üye olan Sorgun ilçemize verilmesi düşünülmektedir” dedi.
Ocak ayında su fiyatına yüzde 25 oranında bir zam yaptıklarını ve metreküp fiyatının 1.65 TL olarak belirlendiğini ifade eden Başkan Başer, “Çevre illere bakıldığında Kayseri dışında yine en ucuz suyu Yozgat kullanmaktadır. Musabeyli barajı tamamlandığında ise ilimiz daha ucuza su kullanacaktır. Musabeyli barajında ise çalışmalar hızla devam etmektedir. Gövde kısmında çalışmalar sürüyor, su ishale hattı projesi çalışmaları devam ediyor. İnşallah 3 yıl içinde Musabeyli Barajı’ndan şehrimize su verilecek” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!