Su krizi 6 bürokratı daha görevinden etti

Güncelleme Tarihi:

Su krizi 6 bürokratı daha görevinden etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2007 00:00

Ankara’da susuzluk krizinin ASKİ’de yarattığı deprem sürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, altı bürokratı daha görevden aldı. Gökçek’in görevden aldığı bürokratlar arasında susuzluğun ilk günlerinde "Yağmur bombası atacağız" diyerek Gökçek’i sıkıntıya sokan Genel Müdür Yardımcısı Bülent Torun da bulunuyor.

ANKARA’da susuzluk krizinin ASKİ’de yarattığı deprem sürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ASKİ’de Özel Kalem Müdürü Ahmet Polat’ın ardından altı bürokratı daha görevden aldı. Gökçek, Genel Müdür yardımcıları Zülfikar Aydın, Mustafa Kurt ile Fen İşleri Daire Başkanı İrfan Kaya’nın yanı sıra Genel Sekreter yardımcıları Necip Avcı ve Arif Yılmaz’ı da görevden aldı. Gökçek’in görevden aldığı isimler arasında, susuzluğun ilk günlerinde "Yağmur bombası atacağız" diyerek Gökçek’i sıkıntıya sokan Genel Müdür Yardımcısı Bülent Torun da bulunuyor.

ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Bülent Torun, geçen aylarda ASKİ’nin yağmur bombası projesini açıklarken, Gökçek aynı gün Torun’u yalanlamıştı. Ancak, Torun’un bu açıklamaları televizyon kanallarında yayınlanınca Gökçek zor durumda kalmış, basın toplantısı düzenleyerek, "ASKİ Genel Müdür yardımcımız Bülent Torun, kendi insiyatifiyle bir firma ile görüşmüş, bizim haberimiz olmadan da basına açıklama yapmış. Açıklamayı duyduğumda hemen kendisini arayıp ’Böyle bir açıklama yaptın mı’ diye sordum. Bana ’Hayır yapmadım’ dedi. Biz de onun lafıyla böyle bir açıklama yapılmamıştır diye beyanat verdik. Ancak sonra bir baktım ki televizyonda açıklaması var. Ona güvenip açıklama yaptık, bizi de yalancı çıkarttı" demişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!