Güncelleme Tarihi:
Bakan Varank, açılış programındaki konuşmasında, koronavirüs salgınının hayatın vazgeçilmezi olan bazı ürünlerin değerini bir kez daha gösterdiğinin altını çizerek, “Bunların başında da gıda geliyor. Salgın döneminde tüketicilerde gözlemlenen stok yapma eğilimi, talebi artırarak tarım sektörü üzerinde büyük bir yük oluşturdu. Tüketim tarafında yaşanan bu genişlemenin aksine mecburen uygulanan kısıtlamalar nedeniyle üretim tarafında daralma oluştu” dedi.
AR-GE TEKNOLOJİLERİ VERİMLİLİĞİ ARTIRDI
Bakan Pakdemirli ise Ar-Ge teknolojileri sayesinde tohum verimliğinde önemli bir aşama kaydedildiğini belirterek, “Son 19 yılda, buğday verimi yüzde 41, şekerpancarı verimi yüzde 54, ayçiçeği verimi yüzde 84, mısır verimi yüzde 124 arttı. Hayvancılıkta da benzer tabloları görüyoruz. Son 19 yılda sığırda ortalama et verimi yüzde 60 artışla 296 kilograma, süt verimi yüzde 85 artışla 3 bin 158 litreye yükseldi” verilerini paylaştı.