STK’ya destek ödülleri

Güncelleme Tarihi:

STK’ya destek ödülleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2012 00:00

Sivil Toplum Kuruluşları Günü, Yenimahalle Belediyesi’nin ev sahipliğinde kutlandı.

Haberin Devamı

 Sivil toplum kuruluşlarına verdikleri destekten dolayı Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve ASO Başkanı Nurettin Özdebir’e, medya yoluyla yaptığı katkılardan dolayı ise Hürriyet Gazetesi Bölge Koordinatörü Yaşar Sökmensüer’e plaket verildi. Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Yenimahalle Belediyesi’nin ev sahipliğinde 5 Aralık Dünya Gönüllülük Günü’nü (Sivil Toplum Kuruluşları Günü) kutladı. Nazım Hikmet Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen kutlama törenine, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, TÜGİAD Ankara Şube Başkanı Barış Aydın, Genç Girişim ve Yönetişim Derneği Başkanı Nezih Allıoğlu ile birçok sivil toplum kuruluşu katıldı.

Haberin Devamı

ÜÇ TEMEL BAŞLIK

Başkent’te kayıtlı 9 bin sivil toplum örgütü olduğunu, bazı sivil toplum kuruluşlarının ise “siyasi partilerin arka bahçesi” olarak anıldığını hatırlatan Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, “Sivil toplum örgütlerinin üç temel başlığı vardır. Ahlaki değer taşımak, şiddeti esas almamak ve siyaset dışı çalışmaktır” dedi.

EŞİT MESAFE

STK’ların demokrasinin olmazsa olmaz unsurları olarak toplumsal hayatın odak noktasında yer alması gerektiğini anlatan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise şunları söyledi:
“Tüm STK’lara eşit mesafede duruyor, temsil ettikleri toplum kesimlerinin sorunlarını ve çözüm önerilerini birlikte değerlendiriyoruz. Belediye olarak her zaman sivil toplum örgütlerinin her zaman yanındayız.”

STK’LARIN SESİ GÜÇLÜ ÇIKIYOR

TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak, dünyada ve Türkiye’de sivil toplum örgütlerinin gücünün her geçen gün arttığını belirterek, “Belki de ilk kez sivil toplum ülkemizde sesini bu kadar güçlü çıkarıyor” derken, ASO Başkanı Nurettin Özdebir ise sivil toplum kuruluşlarından Ankara’ya daha fazla sahip çıkmalarını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!