Stajyer avukatlara ‘prim ödensin’ önerisi

Güncelleme Tarihi:

Stajyer avukatlara ‘prim ödensin’ önerisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2018 16:49

Hukuk Akademi Derneği Başkanı Ömer Lütfü Avşar ve dernek üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret etti.

Haberin Devamı

Ziyarete beraberinde genç avukat ve stajyerlerle giden dernek heyeti, Kılıçdaroğlu’na, 1136 Sayılı Avukatlık Kanunu’nun genç stajyer avukatları da ilgilendiren bazı maddelerinde ‘stajyer avukatlara, avukat meslek yardımcısı statüsü ile, staj sürecince, hâkim ve savcı adaylarına ödenen mali ödeneklere oranla bir gelir ve sosyal güvenlik primlerinin ödenmesi’ gibi yeniliklerin olduğu öneri metni sundu.

SİYASİ AYRIM GÖZETİLMEDEN ÇÖZÜLMELİ

Avukat stajyerlerinin sorunları bulunduğunu belirten Avşar, “Mevcut yasanın sadece beş-altı maddesinde yapılacak değişiklikle, asgari ölçüde de olsa kısa sürede giderilmesinin mümkündür” diye konuştu. Avukatlık mesleğinin sorunlarının siyasi görüş ayrımı gözetilmeksizin çözümü için çalışma yapılması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Konuşulan sorunlar adalet sisteminin ve dolayısıyla da tüm ülkenin sorunudur. Sunulan öneri metni çok önemli ve bu nedenle grup başkanvekilleri düzeyinde değerlendirmeyle bir çalışma grubu oluşturulması talimatı vereceğim” dedi.

BAKMADAN GEÇME!